DRAMA KOD SABORSKOG

SNIMKA SPAŠAVANJA ILEGALNIH MIGRANATA IZ MINSKOG POLJA: Specijalci spasili 10 ljudi, jedna osoba u životnoj opasnosti

Policija je u šumi kod Saborskog spasila deset ilegalnih imigranata koji su zalutali u minsko polje

MUP je objavio detalje akcije u kojoj je spašeno deset migranata u šumi između naselja Modruš i Lička Jesenica u općini Saborsko. Nakon što je jučer jedan migrant poginuo, a drugi ranjen u eksploziji mine kod obližnjeg mjesta Blata, danas je druga skupina migranata ostala zarobljena u minskom polju. Akciju spašavanja obavili su pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko i interventne policije, a okončana je u ranim poslijepodnevnim satima.

DRAMA KOD SABORSKOG: Migranti zapeli u minskom polju, neki su ozlijeđeni. Izvačili ih hrvatski specijalci

Četvero ozlijeđenih, jedna osoba teško

Skupina je bila locirana još sinoć, ali uvjeti nisu dozvoljavali da se akcija spašavanja odmah pokrene. Migranti su putem razglasa upozoreni na engleskom jeziku da ostanu gdje jesu do dolaska spasilačkog tima.

“Pirotehničari ATJ Lučko odredili su najkraći put od sigurne zone do njih te danas, u ranim jutarnjim satima započeli s pregledom terena i stvaranjem sigurnog koridora za izvlačenje kroz minski sumnjivo područje. Nakon nekoliko sati rada te osiguranih i označenih 500 metara staze, deset osoba je spašeno te im je pružena liječnička pomoć”, priopćeno je iz MUP-a.

Četvero spašenih je ozlijeđeno, a jedna osoba je u životnoj opasnosti. Ostalih šestero izrazilo je namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr