ZABILJEŽEN NEVJEROJATAN TRENUTAK / Snimao neveru, a u kadar mu 'upala' i munja koja je kasnije izazvala požar na solinskom području

Snimatelj Ante Jurić je, snimajući neveru nad Klisom, snimio i nevjerojatan trenutak - u kadru je ulovio munju koja je pogodila predio Srednja u Ninčevićima i izazvala požar

6.9.2021.
19:02
Ante Jurić/Dalmacija danas
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kratkotrajni grmljavinski neverin u nedjelju je u popodnevnim satima zahvatio područje Solina i Klisa, a udari munja izazvali su dva požara na području Solina.

Radilo se o tzv. suhim munjama, a električna pražnjenja su se dogodila na šumovitom području. Zbog toga nije bilo potrebno da prođe puno vremena, a da se pojave požari.

Snimio udar munje

Snimatelj Ante Jurić je snimajući neveru nad Klisom snimio i nevjerojatan trenutak - u kadru je ulovio munju koja je pogodila predio Srednja u Ninčevićima i izazvala požar, prenosi Dalmacija danas.

Budući da je Jurić vatrogasac DVD-a Vranjic, uputio se na požarište nakon što je vidio i snimio udar munje. Također, nadležnima je dojavio požar gdje je kasnije bio na službenoj intervenciji.

Solinski vatrogasci za Dalmaciju danas kazali su da su zbog udara munje zabilježena dva požara: prvi je bio kod Vojaka, a drugi kod Vrgoča na području Srednja.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali