PRONAĐENI PROPUSTI

SMIJENJENO UPRAVNO VIJEĆE KB DUBRAVA! Ministar Beroš poručuje: ‘Ja se ispričavam ako je netko ostao bez obroka…’

Smijenjeno upravno vijeće KB Dubrava: ‘Zabilježene su manje nepravilnosti koje nisu rezultirale štetom, ali i nezadovoljavajuća komunikacija’

Ministar zdravstva Vili Beroš je nakon sjednice Vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici kazao kako je Ministarstvo primilo nalaz inspekcije u kliničkoj bolnici Dubrava te je smijenjeno upravno vijeće te bolnice.

Beroš tvrdi da su zabilježene “manje nepravilnosti koje nisu rezultirale štetom, ali i nezadovoljavajuća komunikacija. Intencija nam je da napravimo sve da u ovim teškim okolnostima KB Dubrava dobro reagira”, kazao je.

NAKON DRAMATIČNOG PISMA LIJEČNICE, KREĆU SMJENE U KB DUBRAVA: Dio zaposlenika se protivi uništavanju te velike i važne bolnice

Inspekcija uočila propuste

Nakon smjene i promjene, novo upravno će se sastati što prije bude bilo moguće i odlučiti hoće li smijeniti i ravnatelja bolnice. Upitan zašto se nije sam otišao uvjeriti u stanje u bolnici ministar Beroš je rekao da time ne bi ništa napravio, da inspekcija provjerava.

“Moj državni tajnik ima jako dobar uvid. Ako su objektivne stvari na koje su doktori upozoravali, ja im zahvaljujem. Inspekcija je zaključila da su minimalni propusti, ja se ispričavam ako je netko ostao bez obroka, takve su okolnosti”, kazao je Beroš, objasnivši da se dnevno prima 30 do 40 pacijenata.

Ministarstvo zdravstva poslalo je prije tri dana inspekciju u KB Dubravu nakon što je liječnica iz KB-a Dubrava svojim pismom progovorila o situaciji u primarnom respiracijskom intenzivističkom centru.

ŠTO JE OTKRILA INSPEKCIJA U KB DUBRAVA: Nije bilo većih propusta u liječenju, ali je problematično nešto drugo; Smijenit će cijelu upravu?

Povratak na Net.hr