SMIJENJENI ŠEF HOLDINGA: / "Nismo htjeli biti Bandićeve marionete"

15.6.2015.
14:26
PIXSELL, Marko Lukunic
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Nismo htjeli biti marioneta Bandićeve nerazumne politike i provoditi odluke koje je najavljivao kroz medije - smjenu 220 ljudi u Direkciji i smjenu voditelja podružnica, koji su kompetentni i imaju izvrsne rezultate, a jedini im je grijeh što nisu njegovi poslušnici", izjavio je Fičko Hini.

Nered u Zagrebu

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor smjenu Uprave ZG Holdinga smatra štetnom za građane i motiviranom isključivo time da se skrene pozornost sa stvarnih problema.

"Iako Skupština Grada nema direktne veze sa Holdingom, ispričavam se svim Zagrepčanima na organiziranom neredu koji trenutno vlada u gradu", rekao je Kosor.

Čelnika zagrebačkog HDZ-a Andriju Mikulića odluka o smjenama nije iznenadila. "Stvara se dojam da je to jedini problem u gradu, što naravno nije točno", kaže Mikulić.

Najveći problem je, drži, u onima koji donose odluke bez sagledavanja posljedica. "Jedne godine su za spajanje, jedne za razdvajanje Holdinga. HDZ je za to da se pri donošenju odluka koje se tiču funkcioniranja grada, a koje mogu oštetiti gradsku blagajnu, prvo napravi analiza, a onda poduzmu mjere", kazao je Mikulić.

Ovo je samo igrokaz

Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom ima na raspolaganju sve mehanizme pune dvije godine, a budući da u te dvije godine nisu napravili ništa, sada stvaraju ovaj igrokaz kako bi stvorili dojam da se nešto radi, poručuju iz zagrebačkog SDP-a.

I u ovom igrokazu, kažu, kao i u svima do sada, deblji kraj su izvukli Zagrepčanke i Zagrepčani jer zbog loše komunikacije i manjka razumijevanja sada moraju platiti tri milijuna kuna za otpremnine.

Bojimo se da će zbog ovih potresa kreditni rejting Holdinga pasti, što će ionako veliki problem vraćanja 2,9 milijardi kuna obveznica u 2017. godini učiniti još većim, ističu zagrebački SDP-ovci.

Gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak ne spori gradonačelnikovo pravo na donošenje takve odluke, no kaže da smjena Uprave Holdinga govori o totalnom kaosu upravljanja u gradu.

"Grad funkcionira samo onda kada gradonačelnik odluči da može, što nije dobro. Zagrebu treba novi način upravljanja, a Holding ne bi smio biti u ovom kaosu", poručio je Stojak.

Član Nadzornog odbora (NO) Holdinga Vladimir Ferdelji nije htio ništa komentirati jer, kako je objasnio, NO nije dobio nikakvu službenu obavijest o smjenama, tako da informaciju o tome zna samo sa portala. Dodaje ipak kako je smjena očekivana jer "Uprava Bandiću nije bila po ukusu".

Bandić ispunio što je naumio

Skupština trgovačkog društva Zagrebački Holding u ponedjeljak je smijenila predsjednika Uprave ZG Holdinga Dejana Fička i članove Uprave Denisa Nikolu Kulišića, Krešimira Kvaternika i Mariju Cvrlje, a nije smijenila članicu Uprave Danielu Franić, koja je bila članica prethodne uprave i nije potpisala menadžerski ugovor o radu.

Smijenjena Uprava bila je izabrana na javnom natječaju u vrijeme dok je Zagrebom upravljala tadašnja zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek, dok je Bandić bio u zatvoru.

Smjenjivanje članova Uprave Bandić je najavljivao u više navrata, pravdajući se da su se oglušili na njegov zahtjev da se odreknu visokih otpremnina.

Hina/Danas.hr

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali