JEDNOGLASNA ODLUKA

SMIJENJEN POHLEPNI DIREKTOR: Sam sebi isplatio milijunski bonus, ne zna se koliki iznos mora vratiti

Na današnjoj izvanrednoj sjednici skupštine RCGO Piškornica smijenjen je direktor RCGO Piškornica Mladen Jozinović, a imenovan je novi direktor društva, Mladen Ružman.

Sve odluke su jednoglasno donijeli članovi Skupštine, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar i župan Međimurske županije Matija Posavec te načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren na konferenciji za medije rekao je kako će tijekom sljedećeg tjedna, nakon izvješća revizora, biti odlučeno koliki iznos će smijenjeni Jozinović morati vratiti.

“Sazvali smo izvanrednu sjednicu Skupštine kao hitnu reakciju suvlasnika, četiriju županija i Općine. Donijeli smo odluku o opozivu Uprave društva, direktora Mladena Jozinovića te dali nalog Nadzornom odboru da regulira formu raskida radnog odnosa. Tražili smo i povrat bonusa, a ujedno smo donijeli odluke o daljnjem funkcioniranju društava ‘Piškornica’ i ‘Piškornica sanacijsko odlagalište’. Diplomiranog pravnika Mladena Ružmana smo imenovali za direktora. Dogovorili smo redovnu sjednicu Skupštine društva sljedeći tjedan, na kojoj ćemo regulirati ostale akte koji su potrebni za nesmetano funkcioniranje društva. Ide se u pravcu razdvajanja uprava Piškornice d.o.o. i Pišornice sanacijsko odlagalište”, rekao je župan Koren.

I župan Čačić je istaknuo da su u kriznoj situaciji reagirali u najkraćem mogućem roku.

“Daljnje odluke ćemo donijeti nakon što dobijemo izvješće naših revizora koji su počeli s radom”, naveo je Čačić.

To je epilog proizašao iz burnih događanja proteklih dana i tjedana, otkad se pojavila informacija da si je Jozinović isplatio bonus od milijun kuna kao nagradu za pozitivan financijski rezultat tvrtke.

Inače, još prije glasovanja znalo se da se varaždinski župan Radimir Čačić, međimurski župan Matija Posavec i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar zalažu za opciju da Jozinović vrati cjelokupni iznos isplaćenog bonusa, dok je koprivničko-križevački župan Darko Koren, inače Jozinovićev kum i prijatelj, ranije rekao kako će zahtijevati da se novac vrati “do one mjere koja je društveno prihvatljiva”. To je, po Korenu, manje od petine isplaćenog iznosa – manje od 200.000 kuna.

NAPOKON KRAJ APSURDIMA: Pohlepni direktor koji je sam sebi isplatio milijunski bonus leti s posla, mora vratiti novac

Podsjetimo, Piškornica sanacijsko odlagalište lani je imala 10,2 milijuna kuna dobiti pa je Jozinović na osnovu toga isplatio sebi milijun kuna dodatnog bonusa. Ukupno je, uz 18.500 kuna plaće i 10 tisuća kuna naknade mjesečno, dobio i milijun za uspješno poslovanje.

IMA LI KRAJA APSURDIMA U SLUČAJU POHLEPNOG DIREKTORA SMETLIŠTA? Ako odluče smijeniti Jozinovića, moraju mu isplatiti izdašnu otpremninu

POHLEPNI DIREKTOR SMETLIŠTA POSTAO VLASNIK LUKSUZNOG PENTHOUSEA: Otkrivena i kumska veza s jednim od župana

Povratak na Net.hr