MISLIO JE SAMO NA BIROKRATE

MOST DEMANTIRAO: Petrov nije lagao, samo je dao nepreciznu izjavu o plaćama u Metkoviću

Most nezavisnih lista demantirao je članak kojeg je objavio N1, a u kojem se govori o postotku plaća koje se isplaćuju iz proračuna Grada Metkovića.

‘Smanjenje postotka proračuna lokalnih i županijskih sredina s 20 na 15 posto bilo je jedno od sedam jamstava Mosta koje su tražili od potencijalnih partnera za sastavljanje Vlade. Ipak, na plaće u Metkoviću iz proračuna trenutno odlazi 29 posto’, stajalo je u objavljenom tekstu, čime se moglo zaključiti da je Božo Petrov govorio neistinu.

Iz Mosta su reagirali rekavši da je to pogrešan zaključak, te da je Petrov mislio na sve plaće koje se isplaćuju iz gradskog proračuna, a ne samo one uže gradske uprave.

Njegova se izjava tako odnosila na ‘postotak koji se iz metkovskog proračuna izdvaja za plaće dužnosnika i službenika u Gradu Metkoviću, a ne i na plaće zaposlenika u, primjerice, vrtićima, muzejima, knjižnicama i drugim ustanovama, koje se također isplaćuju iz proračuna’, stoji u demantiju Mosta.

Kako je prethodno prenio N1, prema analizi proračuna za 2015. godinu, izdvajanja za plaće su ranije iznosila čak 29 posto. Od 29 milijuna kuna prihoda grada, na plaće je odlazilo 8 i pol milijuna. Dodatno, zakonski prijedlog Mosta kaže da se izdvajanja na plaće u jedinicama lokalne samouprave moraju smanjiti kako bi bilo moguće izglasati proračun, i to s 20 na 15 posto. Taj bi se zakonski prijedlog Mosta trebao naći na dnevnom redu Sabora već ovoga petka. Takvo eventualno smanjivanje izdvajanja za plaće na 15 posto odnosilo bi se samo na birokrate u gradu, a ne na druge zaposlenike, kažu iz Mosta.

 

 

Povratak na Net.hr