KRALJ OTPREMNINA

SLUČAJ HDZ-ovog UHLJEBA: ‘Kod otkaza Krapljanu učinjena je proceduralna greška, ali otpremnina nije isplaćena na račun poreznih obveznika’

Uhljebljivanje HDZ-ovca Željka Krapljana, prozvanog u medijima zato što je nakon otkaza u Županijskoj razvojnoj agenciji Simori primio 16 plaća te je imenovan za direktora Via Tela, tvrtke kćeri Hrvatskih cesta, te što je na ime otpremnina u nekoliko tvrtki dobio 631.000 kuna, našlo se u četvrtak i na sjednici sisačko-moslavačke Županijske skupštine, održanoj u Sisku.

Vijećnik HSS-a Mijo Latin upitao je na aktualnom satu župana Ivu Žinića (HDZ) je li točno da je Krapljan dobio spor sa županijskom agencijom i da mu je na račun poreznih obveznika isplaćeno 143.000 kuna za zaostale plaće uz doprinose. Napomenuo je pritom kako je poznato da je Krapljan “politički zaposlen u Simori te da je i otkaz bio politički”.

PRVAK MEĐU UHLJEBIMA ILI ŽRTVA LAŽI I OBMANA? Prošao je 5 državnih firmi i dignuo 4 otpremnine, ali tvrdi – sve je bilo po propisima

Župan Žinić odgovorio je kako je Krapljan, uz još jednog djelatnika, u Simori angažiran na izradi master-plana prometa za Sisačko-moslavačku županiju, no, budući da je Vlada odustala od tog projekta, njihova su radna mjesta ukinuta.

U proceduri otkaza, dodao je Žinić, učinjena je proceduralna pogreška jer nije tražena suglasnost sindikata za koji se u tom trenutku nije ni znalo.

“Nije točno da je Krapljan dobio sudski spor, nego je sklopljena sudska nagodba, a da nismo ukinuli ta radna mjesta, isplaćeni iznos bio bi i dvostruko veći”, objasnio je Žinić. Također je opovrgnuo da je taj iznos isplaćen na račun poreznih obveznika.

Zbog izgreda na prošloj sjednici Županijske skupštine u Kutini, na kojoj predstavnici oporbe, zbog isteka vremena, nisu stigli postavljati pitanja pa je Ivica Pandža (HSP) neprimjereno reagirao, oporbeni su vijećnici uoči sjednice u četvrtak izdali priopćenje u kojem pozivaju na objektivno i kvalitetno informiranje javnosti.

“Vladajuća većina drastično zlorabi slabosti poslovnika i krši ga, manipulira s redoslijedom prijava za aktualni sat kako bi onemogućila oporbu da postavlja pitanja. Gospoda iz HDZ-a i satelita čude se zbog reakcije iznerviranog vijećnika, a ne čude se zbog zloporabe ovlasti zbog očitog opstruiranja demokratskih procesa”, stoji među ostalim u priopćenju.

Povratak na Net.hr