IMA OVLASTI

DIREKTORU JAVNE TVRTKE KOJI JE SAM SEBI ISPLATIO MILIJUN KUNA BONUSA NE MOGU NIŠTA: ‘Vjerojatno neće snositi nikakve posljedice’

Koprivničko-križevački župan Darko Koren oglasio se danas priopćenjem u vezi afere koja je izbila zato što si je direktor tvrtki Piškornica d.o.o. i Piškornica sanacijsko odlagalište Mladen Jozinović isplatio milijun kuna nagrade za uspješno poslovanje, poručivši kako Jozinovićev potez nije korektan s moralnog aspekta.

APSURD MOGUĆ SAMO U HRVATSKOJ: Direktor javne tvrtke sam sa sobom potpisao ugovor pa si isplatio vrtoglavi bonus

DIREKTOR KOJI JE SAM SEBI ISPLATIO MILIJUNSKI BONUS PRED OTKAZOM: ‘Neka odstupi i vrati novac’

Kao predsjednik Skupštine Društva Pišornica d.o.o. upoznat sam s činjenicom, kao i ostali predstavnici osnivača, da direktor Mladen Jozinović, ujedno i direktor tvrtke kćeri Piškornica sanacijsko odlagalište, ima važeći menadžerski ugovor s tvrtkom kćeri po kojem je predviđena isplata, odnosno nagrada za pozitivan financijski rezultat.

Smatram kako postupak Jozinovića možemo promatrati s dva aspekta – pravnog i moralnog. Kao direktor tvrtke s pravnog aspekta vjerojatno nema reperkusija za takav postupak, jer ima predviđene ovlasti za donošenje takvih odluka, ali s moralnog aspekta nije korektno to što je učinio, kao ni procedura i iznos koji si je isplatio, ističe u priopćenju Koren.

DIREKTOR SMETLIŠTA SAM SEBI ISPLATIO MILIJUN KUNA BONUSA: ‘Dovezao je hrpe otpada bez troškova. Nakaradno i moguće samo kod nas

U međuvremenu je pokrenuta inicijativa za osnivanje Nadzornog odbora tvrtke kćeri Sanacijsko odlagalište, ali u ovom trenutku takvo tijelo još ne postoji, dodaje koprivničko-križevački župan.

Što se tiče izjava i medijskih istupa župana Međimurske, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije, koji kao predstavnici osnivača u tvrtki Piškornica d.o.o. traže Jozinovićevu smjenu, Koren tvrdi da još nije održao sastanak s njima, već će uskoro biti održan na njegovu inicijativu, te da ga na nedavni sastanak triju župana nitko nije zvao.

Koren izražava sumnju da je do tog sastanka uopće došlo, jer su u navodno vrijeme održavanja sastanka župani Željko Kolar i Radimir Čačić bili s njim na sjednici kolegija župana Hrvatske zajednice županija.

Previše je vremena, novca i truda uloženo u projekt Regionalnog centra za zbrinjavanje otpada Piškornica da bi se sada od njega odustalo, poručuje Koren u priopćenju.

KAKO JE KOPRIVNICA POSTALA PRIJESTOLNICA SMEĆA: ‘Sve se otelo kontroli, Koprivnicom vlada smetlarski lobi’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr