UDARAC TURIZMU

SLOVENCI BJEŽE IZ HRVATSKE, EKSPRESNO PAKIRAJU KOFERE: ‘Moramo ići, mogli bismo ostati i bez posla’

Slovenski gosti u Hrvatskoj su u strahu zbog nametnute karantene jer bi mogli imati velikih problema s poslodavcima

Već ugroženoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj prijete i upozorenja iz Ljubljane o dramatičnoj situaciji kod nas i stavljanje na slovensku crvenu listu. Mnogi Slovenci će iz Lijepe naše otići do kraja vikenda, a dio njih je već otišao. Kako kažu, strah ih je nametnute karantene jer bi mogli imati velikih problema s poslodavcima.

Slovenski turisti koji su razgovarali s RTL-om u Hrvatskoj ljetuju već dva tjedna i namjeravali su ostati do kraja kolovoza. No, zbog jučerašnje najave o obaveznoj karanteni pri povratku u svoju državu, dvije su Slovenske obitelji ispričale, da i prije nego je donesena predvečer donesena konačna odluka o stavljanju Hrvatske na crvenu listu, njihova je odluka da će Hrvatsku napustiti sutra ujutro.

“To si ne možemo priuštiti zbog posla. Mogli bi biti primorani otići u 14 dnevnu karantenu. To bi naš poslodavac mogao sankcionirati, mogli bismo ostati bez posla, ne mogu pomisliti na najgore”, poručio je za RTL Niko Petrović iz Slovenije.

GLASNOGOVORNIK SLOVENSKE VLADE: ‘Hrvatska je crvena, ali ima poseban status’; Objasnio je što to znači

‘Nažalost, moramo ići kući’

Jučerašnju najavu svoje Vlade poštuju iako ju ne smatraju opravdanom. Jer je Istarska županija, tvrde, sasvim sigurna destinacija. Slovenac Dean kaže da je tri puta išao do Pule i da svi nose maske i pridržavanju se nošenja maski pa tu ne vidi neki problem. Najažlosnija od svih su djeca jer su ipak očekivali duže ljetovanje u Hrvatskoj.

“Sve je bilo u redu, već smo dosta dugo ovdje, nažalost moramo otići kući”, kazali su GašparMaticPatrik Nejc iz Slovenije.

‘SAMO SU POBJEGLI, NIJE IH BILO BRIGA NI ZA LOVU’: Austrijanci u Hrvatskoj žale se na diktaturu, izbio skandal i na njihovoj javnoj TV

Odlazak Slovenaca kao udarac za hrvatski turizam

Odlazak slovenskih gostiju udarac je hrvatskom turizmu. No, u jednom  obiteljskom autokampu kažu kako su očekivali i gore.

“Ja sam mislio da uopće neće biti ništa od ove sezone kako je krenulo, međutim stvari su počele ići na bolje i na žalost tih zadnjih 15 dana koji bi bili udarni za svih nas će biti sada u naglom padu”, rekao je za RTL Alen Ušić, domaćin obiteljskog autokampa u Banjolama.

Ipak, svi su zabrinuti zbog sličnih najava iz drugih zemalja. Direktor medulinske Turističke zajednice, Enco Crnobori, spominje najavu Savezne Republike Njemačke. Međutim, naglašava i ono dobro, a to je da u Njemačkoj zabrane razmatraju po županijama. Prema njihovim brojkama, Istra je i dalje zelena. Već duže vrijeme istarski Stožer traži da se epidemiološka sigurnost Lijepe naše ocjenjuje po županijama, a ne u cjelini.

Tvrde da to onda nije realna slika.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

SLOVENIJA I BRITANIJA STAVILE HRVATSKU NA CRVENU LISTU: Povratnici moraju u karantenu na dva tjedna

Povratak na Net.hr