POTRAGA ZA BLACKYJEM

SLIJEPI PAS NESTAO IZ OGRAĐENOG I ZAKLJUČANOG DVORIŠTA: Vlasnica moli za pomoć

Vlasnica psa Blackyja ispričala je za Net.hr kako sumnja da je njezinog mješanca netko ukrao. Slijepi pas Blacky nestao je u noći sa subote na nedjelju iz ograđenog dvorišta.

Ana V. je prije četiri mjeseca udomila Blackyja. Spasila ga je iz jednog skloništa kako ga nakon 60 dana tamo ne bi ubili. Dovela je psa na svoje imanje u Popovcu.

‘Blacky se ne snalazi u prostoru, nije sam odlutao’

Blackyja nitko nije htio udomiti jer je crni pas, a uz to je još i slijep. Zbog toga se, iako je već četiri mjeseca kod Ane, Blacky još ne snalazi u prostoru. Ne voli biti u kući pa uglavnom vrijeme provodi u dvorištu koje je ograđeno i sigurno. Ana kaže da zbog toga nije moguće da je pas odlutao. Osim toga, nema rupa na ogradi, a svi su lokoti zaključani.

Vidjela je da Blackyja nema u nedjelju rano ujutro kad je jedna gospođa došla na isto imanje nahraniti pse. Blacky nije bio u dvorištu. Radi se o velikom crnom mješancu ptičara i labradora, teškom oko 40 kilograma. Na prsima ima mali bijeli dio, no osim toga je potpuno crn. Blacky je cijepljen i čipiran, a osim što je slijep, potpuno je zdrav.

Ana V. kaže da misli kako je psa netko ukrao, a taj netko je vjerojatno u dvorište ušao preko ograde. No ograda je visoka dva metra pa Ana misli da je počinitelja više.

‘Blacky nije plašljiv, dapače, ako čuje zvuk auta ili glasove ponaša se kao zaštitnik dvorišta. Ali ako mu se ponudi hrana, bez problema mu se može prići’, rekla je Ana V.

Vlasnica moli za pomoć

Ana je policiji prijavila nestanak psa, a tražit će ga i s psima tragačima.

‘Zašto bi itko kraj nekoliko štenaca koji su na izvol’te preko ograde prebacivao golemog, slijepog, neatraktivnog i neprijateljski raspoloženog psa?’, pita se Ana.

U potragu za Blackyjem je htjela i dronovima, no kako je samo nekoliko minuta leta drona jako skupo, Ana moli da joj se javi netko tko možda ima dron kako bi pomogao u potrazi za nestalim psom. Svi koji imaju bilo kakvu informaciju o Blackyju ili su voljni pomoći, mogu se javiti na brojeve telefona 092/13-31-561 ili na 092/11-01-703.

Povratak na Net.hr