Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta, po posljednjim rezultatima zadnjih izlaznih anketa osvojio je 12,23 posto glasova u utrci za Zagreb te ide u drugi krug.

Galerija

Škoro se najnovijim rezultatima pomaknuo na drugo mjesto, odmah iza Tomaševića (44,01 posto), a na trećem mjestu je sada Jelena Pavičić Vukičević (12,09 posto).

Škoro se pojavio u svom stožeru pa se obratio biračima i javnosti.

'Definitivno smo ostvarili sve svoje ciljeve'

"Mi smo definitivno ostvarili sve svoje ciljeve", rekao je Škoro. " Politika nije jednokratna pojava i bez obzira što smo imali prigodu čuti puno toga slušajući rezultate i čekajući što se dogodilo danas u politici u Hrvatskoj. Domovinski pokret je vrlo sustavno, temeljito i postupno vodio ovu priču. Govorili su nam da se gubimo. Mislim da se danas najbolje vidjelo što Domovinski Pokret je", naglasio je Škoro, dodajući da postoje samo godinu dana te da su napravili ogromne rezultate u toj jedinoj godini. "Mi smo stranka koja je u puno općina i gradova ostavila iza sebe dvije velike stranke i svugdje smo se susretali s nekim strankama koje dugo šišaju travu u političkom smislu. Zahvaljujem svima koji su izašli na izbore", rekao je.

Škoro je zahvalio i svim protukandidatima, medijima i osoblju koje ih je pratilo.

'Vidjet ćemo što će donijeti noć'

"Pred nama je drugi dio ove kampanje. Nadam se da ćemo nastaviti s ovim uzlaznim trendom. Nisam od onih političara koji će izlaziti i proglasiti pobjedu. Politika je kontinuirani posao, ali ponavljam, mi smo ostvarili ciljeve. Kad je u pitanju Zagreb, vidjet ćemo što će donijeti noć i prebrojavanje svih listića do kraja večeri", rekao je.

"DP je poručio da će stati nasuprot naleta ljevice koja želi osvojiti Grad Zagreb. Posebno ovakve ljevica koja je pomalo na mahove pokazivala elemente onoga čemu se ni Hrvatska ni Zagreb ne smiju vratiti, to nije budućnost naše zemlje, našeg Zagreba, naše djece. Uvjeren sam da ćemo u drugom krugu pokazati da postoji dovoljno razuma da u jednoj argumentiranoj raspravi raskrinkamo to što se zove Zeleno-lijeva koalicija.

'Zaustavit ćemo zeleno-lijevu koaliciju, koja nije ni samo zelena ni samo lijeva. Tako mi Bog pomogao", kazao je Škoro. "Velika je razlika, velik posao, ali s vjerom u Boga i vašu pomoć siguran sam da ćemo za dva tjedna slaviti gradonačelnika ili gradonačelnicu Zagreba koja neće biti ni iz kakve zelene ili lijeve koalicije, koja će nastaviti tradiciju Zagreba i sve ono što suvremena demokracija u svijetu jest”, istaknuo je.

Rekao je kako je i Jeleni Pavičić Vukičević i Davoru Filipoviću trebalo biti važno da na vlast ne dođe ljevica.