ŠKORO OTKRIO AMBICIJE: / 'Spreman sam postati premijer'; Objasnio je i zašto bi iz praćke gađao Bernardića i Plenkovića

'Pa ne pozivam ja ljude na feštu, pozivam ih na krv, suze i znoj. Sve što treba za promjenu, a promjena neće biti lagana.

2.7.2020.
14:54
Patrik Macek/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro pojasnio je što je mislio kada je u jutrošnjoj videoporuci liderima SDP-a i HDZ-a poručio kako će ih praćkom gađati s pet kamenčića i pogoditi tamo gdje najviše boli.

"To je figurativno i odnosi se na prispodobu o Davidu i Golijatu, kada je David kamenčićima pobijedio Golijata i donio pobjedu svojoj vojsci. I ovdje se čini da je to borba između Davida i Golijata", rekao je Škoro gostujući na televiziji N1.

'Ne pozivam ja ljude na feštu, nego na krv, znoj i suze'

Upitan nije li prije svega to poruka njihovim glasačima, a ne liderima, rekao je kako je to poruka i jednima i drugima.

"Ovo je poruka što će biti na stolu kada ćemo pregovarati i biračima da mogu napraviti puno. Pa ne pozivam ja ljude na feštu, pozivam ih na krv, suze i znoj. Sve što treba za promjenu, a promjena neće biti lagana. Podjela sada je na sustav - na Golijata i tihu većinu ljudi - na Davida", poručio je.

Rekao je i da ne želi biti "vidoviti Milan" pa predviđati što će biti nakon izbora. Kaže da je poduzetnik i da se ima gdje vratiti, a spreman je, kaže, ostati izvan vlasti. A ako dođe na vlast, nema potreba da ide iz politike. Kazao je i da ne vidi problem da čovjek radi dva posla i zašto bi trebao biti profesionalni političar. Ponovio je da ni Plenkovića ni Bernardića ne bi podržao za poziciju premijera.

"Iz više razloga. Pokazali su da to nije za njih, mišlju, riječju i djelom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

'Skupili smo širok dijapoazon nezadovoljnika, ali nismo ekstrem'

Upitan tko bi bio treći kandidat, rekao je kako treba pričekati što će reći birači. Na pitanje bi li bio voljan preuzeti odgovornost na sebe i biti premijer, kratko je odgovorio: "Spreman sam."

Za sebe kaže da može razgovarati s različitim profilom ljudi. "Takav sam, takvog me majka rodila. Skupili smo širok dijapazon nezadovoljnika HDZ-om i SDP-om, ali da smo ekstrem, s tim se ne mogu složiti. To je čar politike, da se traži zajednički nazivnik, samo je način kako će se provesti je nešto što nas dijeli. Neki bi otimali, neki bi dali više ovlasti državi, neki više poduzetnicima. Dobro je da imamo toliko različitih gledišta o istim stavovima", kazao je.

Na pitanje koja je razlika između Domovinskog pokreta i HDZ-a, rekao je: "Mi nećemo doživljavati politiku kao sredstvo za ostvarivanje vlastitog probitka."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali