PROZVAN ZA MULJAŽE

ŠKORO OD HRT-A UZEO 350.000 KUNA OTPREMNINE NA KOJE NIJE IMAO PRAVO? On se obrušio na medij koji je objavio tekst

Miroslava Škoru razbjesnio je tekst u Novostima u kojem stoji da je 1999. godine uzeo od HRT-a 350.000 kuna otpremnine nakon što je samo dvije godine bio direktor HRT-ove glazbene tvrtke Orfej, a Državna revizija navodno je utvrdila da pravo na otpremninu nije imao jer je bio razriješen na vlastiti zahtjev

Nezavisnog predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru pogodio je tekst, ali i naslovnica novog broja tjednika Novosti čiji je izdavač Srpsko narodno vijeće. Naime, u tekstu s kalamburskim naslovom “Ne dirajte mi glavnicu” Novosti pišu o pjevačevim poduzetničkim poslovima tijekom karijere, s posebnim osvrtom na slučaj iz 1999. godine.

Škoro je, prema pisanju Novosti, 1999. godine uzeo od Hrvatske radiotelevizije 350.000 kuna otpremnine nakon što je samo dvije godine bio direktor HRT-ove glazbene tvrtke Orfej. Državna revizija utvrdila je, pišu Novosti, da je Škoro otpremninu dobio neosnovano jer je razriješen na vlastiti zahtjev. Također je utvrdila i da Škoro nije imao pravo na povlašteni kredit od 120.000 ondašnjih njemačkih maraka koji mu je dao HRT.

‘Raskrinkat ćemo ih na sudu’

Škoro je na tekst u Novostima reagirao putem Facebooka te najavio tužbu protiv tog tjednika.

“Kad ti Pupovčeve Novosti daju ovakvu naslovnicu, to je najbolja referenca da si na pravom putu. A kad tu naslovnicu temelje na lažima i konstrukcijama, onda je to već posao za moje odvjetnike. Jasno mi je da se financiraju iz državnog proračuna i da moraju odrađivati prljavi posao za svoje koalicijske partnere, ali raskrinkat ćemo ih na sudu i sav novac od tužbe uplatiti djeci poginulih hrvatskih branitelja. A brzo će doći trenutak kad će širitelji mržnje i lažnih vijesti biti skinuti s državnog proračuna i prepušteni izazovima tržišta”, napisao je u objavi na Facebooku predsjednički kandidat Škoro.

Povratak na Net.hr