ŠKORO IZNIO TEŠKE OPTUŽBE: / 'Afera vjetroelektrane proizvod je HDZ-ove i SDP-ove korupcije; Sve je počelo u Milanovićevoj Vladi''

Miroslav Škoro je za aferu vjetroelektrane optužio HDZ i SDP, a osim toga je instruirao DORH da istraži kredit HBOR-a tvrtki C.E.M.P koja je bila investitor u spornu vjetroelektranu Krš-Pađene

12.6.2020.
13:45
Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro na svome se Facebook profilu osvrnuo na aferu vjetroelektrane te za nju optužio dvije najveće hrvatske stranke - HDZ i SDP. Nije mu prvi put da optužuje i jedne i druge, no sada je, poput ranije Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića, koje optužuje imenom i prezimenom, od Državnog odvjetništva zatražio da provjeri kredit Hrvatske banke za obnovu i razvoj investitoru u spornu vjetroelektranu, tvrtki C.E.M.P.

"Afera vjetroelektrane proizvod je HDZ-ove i SDP-ove korupcije, DORH mora hitno istražiti kredit HBOR-a C.E.M.P.-u!", zaključio je Škoro već u naslovu svoje objave koju prenosimo u cijelosti:

"Najveća korupcijska afera vlade Andreja Plenkovića, ali i njegova prethodnika Zorana Milanovića, nije samo uhićenje Josipe Rimac, njenih pomagačica i drugih aktera afere Krš-Pađene, nego odobrenje 590 milijuna kuna (80.000.000 eura) kredita HBOR-a C.E.M.P-u (Milenku Bašiću), uz odluku HERA-e o stjecanju statusa povlaštenog proizvođača električne energije, čime je otkupna cijena po mega-satu isporučene struje porasla s 43 na 94 eura, odnosno za 118 posto!"

Blagdanski darovi

"Korupcijska afera ima začetak u Vladi Zorana Milanovića koja je na samom kraju mandata, kao blagdanski dar, 24. i 31. prosinca 2014., tvrtki C.E.M.P. dala status povlaštenog proizvođača struje. Ta je odluka krajnje sumnjiva, uzme li se u obzir činjenica da je usvojena dan prije stupanja na snagu novog tarifnog sustava koji je poticaje smanjio za 30 posto.

Kredit HBOR-a trebao bi biti predmet zanimanja saborskog istražnog povjerenstva i DORH-a zbog najmanje dva razloga. Prvo: odobren je u trenutku kad je lokacijska dozvola bila predmet sudskog spora. Drugo: HBOR, a to znači Vlada Andreja Plenkovića, subvencionirala je projekt Krš-Pađene kroz povlaštenu, za 118 posto povećanu, cijenu struje."

Pozabavit će se poticajima

"Ukupan iznos tog poticaja u povlaštenom poticajnom razdoblju može se procijeniti na 220 do 240 milijuna eura. Pitanje je, dakle, zašto su Milanovićeva i Plenkovićeva vlada tim ogromnim poticajima podržale projekt Krš-Pađene? Tim pitanjem, između ostalih, ozbiljno ćemo se pozabaviti u Hrvatskom saboru nakon njegovog konstituiranja u srpnju ili kolovozu ove godine", napisao je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali