ŠKORINA SESTRA O POTRESU U STRANCI / 'Domovinski pokret ima budućnost jer ne počiva samo na jednom čovjeku'; Komentirala je i Marija Radića

'Koliko znam, njegovo zdravstveno stanje nije ništa lošije nego je bilo prije. Čini mi se da je to pomalo emotivna i ishitrena odluka kojoj su kumovale ove tri kampanje u kojima se on istrošio', kazala je Vučemilović

21.7.2021.
21:12

Saborska zastupnica Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović za RTL Danas govorila je o budućnosti Domovinskog pokreta nakon što je njezin brat Miroslav Škoro podnio ostavku na dužnost predsjednika stranke. Kazala je kako je razgovarala s bratom nakon ostavke, ali da je i nju iznenadila njegova odluka.

'Razlog ostavke poznat je samo njemu'

"Odluka me iznenadila kao i cijelu javnost, sve naše članove, simpatizere i volontere koji zovu od jučer i pitaju što se događa, što je razlog. Razlog je poznat samo njemu. Koliko znam, njegovo zdravstveno stanje nije ništa lošije nego je bilo prije. Čini mi se da je to pomalo emotivna i ishitrena odluka kojoj su kumovale ove tri kampanje u kojima se on istrošio i bio na jednoj meti, malo i na vjetrometini. I on i njegova obitelj. Očigledno je to ostavilo i malo više traga nego smo svi mi primjećivali i očekivali", kazala je Vučemilović.

Rekla je i da joj danas nije rekao ništa više nego jučer.

"Sada se to sve malo sleglo, tako je kako je. Mislim da je sada na gospodinu Mariju Radiću, kao zamjeniku, da sazove Predsjedništvo i da se provede procedura koja je propisana našim statutom. Sukladno svim propisima i ustrojstvu koji ima Domovinski pokret kao stranke", dodala je.

'Ovo je situacija za sazivanje Predsjedništva'

Na pitanje kako komentira Radićevu izjavu da je ona bila ishitrena zatraživši i njegovu ostavku, Vučemilović je kazala kako ne zna što je to ishitreno učinila ili rekla.

"Po prirodi nisam ishitrena osoba, kao ni pretjerano emotivna. Vrlo racionalno sugeriram što treba napraviti. I zahtijevam, kao član Predsjedništva, kao saborska zastupnica Domovinskog pokreta i jedan od osnivača Domovinskog pokreta da se u što skorijem roku sazove Predsjedništvo stranke, a potom i Domovinski odbor. Gospodin Radić je rekao i da neće napraviti ono što ste vi rekli već da će on voditi stranku do jeseni, odnosno do rujna. Ako situacija kad predsjednik stranke podnese ostavku, a za njim i glavni tajnik, nije situacija kada treba sazvati Predsjedništvo stranke, onda stvarno ne znam što bi se to trebalo dogoditi u stranci, a da se sazove Predsjedništvo", poručila je.

'Možda nam se predsjednik i predomisli'

Ponovila je kako ne vidi razlog da i Radić kao politički tajnik DP-a, poput glavnog tajnika Darija Žepine ne podnese ostavku.

"To su funkcije koje se ne biraju nego predsjednik stranke imenuje glavnog tajnika i političkog tajnika. Logično je da oni njegovom ostavkom ponude i svoje ostavke jer to nisu izabrane nego imenovane funkcije. Vjerujem da će gospodin Radić, kao moralna osoba, to i učiniti. Ne vidim razloga zašto to ne bi učinio. On i dalje ostaje potpredsjednik stranke, samo neće biti politički tajnik", rekla je Vučemilović za RTL Danas.

Upitana ima li ambicija preuzeti Domovinski pokret, rekla je da je prerano o tome govoriti.

"Najprije trebamo imati sjednicu Predsjedništva, razmotriti novonastalu situaciju, sjednicu Domovinskog odbora i Sabor stranke, a onda ćemo vidjeti tko će biti kandidati za novog predsjednika stranke. A možda nam se predsjednik i predomisli, nikada nije kasno da se predomisli", kazala je dodavši da ako se to ne dogodi onda se svi trebaju pomiriti sa Škorinom ostavkom.

'Domovinski pokret nije ničija imovina'

Na pitanje misli li da je Škoro bio ucijenjen ili prisiljen dati ostavku te boji li se možda kaznenog progona za nešto, kazala je da su to spekulacije.

"Kada se dvoje ili troje ljudi sastane pa onda imaju nekakav sastanak, onda se špekulira. Vidim i danas da mnogi analitičari koji nisu ni članovi stranke niti znaju što se u stranci događa, spekuliraju i s istragama i s ucjenama i s ovim i s onim. On je zadržao saborski mandat jer ima obvezu prema ljudima koji su glasali za njega. Nemojmo zaboraviti na prošlim lokalnim izborima je u gradu Zagrebu dobio više od 100 tisuća glasova. Mi imamo svi obvezu najprije prema našim biračima, a potom prema našim članovima, simpatizerima, volonterima i svim ljudima koji žive za taj Domovinski pokret. Domovinski pokret nije ničija imovina. Nije imovina ni Miroslava Škore, ni Marija Radića, ni Vesne Vučemilović ni Ćipe Mlinarića ni Stjepe Bartulice", kazala je Vučemilović.

'Milanovića možemo zvati i vidoviti Zoran'

Voditeljica je podsjetila Vučemilović kako je predsjednik Republike Zoran Milanović u jednom nedavnom intervjuu zazivao ostavku ili odlazak Škore s čela Domovinskog pokreta i spomenuo Mlinarića kao mogućeg mu zamjenika.

"Mislim da je predsjednik Milanović zadnja osoba koja će kadrovirati u Domovinskom pokretu, dokle god sam ja član Predsjedništva i jedan od osnivača stranke. Predsjednik Milanović je uistinu jedna onako osebujna ličnost, a sada ga možemo zvati i vidoviti Zoran", kazala je.

Na koncu je poručila da Domovinski pokret ima budućnost jer ne počiva samo na jednom čovjeku.

"On (Škoro) je čovjek koji je jako puno dao za Domovinski pokret, založio se maksimalno, i sebe i svoju obitelj. Uložio je puno sredstava, kako financijskih, tako i svog vremena i truda i to treba respektirati", zaključila je.

Možda će te zanimati

BIT ĆE GADNO / Vakula objavio prognozu: Stiže nevrijeme - očekuju se i tuča i pijavice, evo gdje

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen