OBEĆAVAJUĆI KADAR

ŠKOLARKE ODUŠEVILE IRSKE POSLODAVCE! Učenice dva tjedna provele
 na praksi u Dublinu i odmah dobile poslovne ponude

Nakon učenika osječkih strukovnih škola na praksu u Dublin uputili su se i Brođani, a troje od njih također je odmah oduševilo svoje poslodavce pa su dobili i ponudu za posao.

Učenici Ekonomsko-birotehničke škole iz Slanskog Broda, koji se školuju za upravnog referenta i poslovnog tajnika, svoje su znanje dva tjedna usavršavali na stručnoj praksi u sklopu Erasmus+ projekta mobilnosti u Dublinu. A tri učenice ostavile su toliko dobar dojam na svoje poslodavce da su im ponudili posao nakon završetka škole. Riječ je poslovima u malom odvjetničkom uredu i tvornici antialergijskih proizvoda, piše Lokalni.hr.

DOBRA PRILIKA: Osječani išli u Dublin na praksu pa im ondje ponudili posao

Posao namijenjen za dva tjedna odradile za nekoliko dana

“Posao koji su nam pripremili za dva tjedna mi smo odradile već za nekoliko dana pa su nam morali dati još materijala. Ponuda za posao nas je iznenadila i oduševila, nismo mogle vjerovati da nam se pruža takva prilika. Kada završimo školu, svakako namjeravamo otići raditi tamo, barem na neko vrijeme”, kazale su Nikolina, Dorotea i Antonija, učenice trećeg i četvrtog razreda.

Koordinatorica školskog projekta Skills4Tomorrow, koji financira Agencija za mobilnost i programe EU-a, Marija Deanković ponosno ističe kako je svih 16 učenika uspješno odradilo praksu i iznenadilo poslodavce. U Dublinu su radili administrativne i tajničke poslove, reorganizirali dokumentaciju i obrađivali podatke, te se tako upoznali s metodama rada i načinom tamošnjeg poslovanja. Pritom su naravno i odlično dopunili znanje engleskog jezika.

Povratak na Net.hr