Približavaju se lokalni izbori, a sve je žešća i utrka za gradonačelnika ili gradonačelnicu Zagreba. Jedna od tema oko kojih se spore kandidati je i sljemenska žičara vrijedna više od 700 milijuna kuna.

Iako trenutna obnašateljica dužnosti gradonačelnice i kandidatkinja stranke BM 365 - Stranka rada i solidarnosti, Jelena Pavičić Vukičević uvjerava u sigurnost te žičare, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu, Vesna Škare Ožbolt prozvala je Pavičić Vukičević da obmanjuje građane, piše RTL.hr.

'Ovo je samo za ekipu'

Škare Ožbolt tvrdi žičara ne može dobiti uporabnu dozvolu zbog postaja koje imaju nesanirani statički problem. Također, rekla je da parcela za Donju postaju još nije ni formirana kao građevinska čestica u katastru i gruntovnici.

"Sve ovo što je sada napravljeno - od izjava i testne vožnje - samo je za ekipu. Ustvari, samo jedna vrsta mazanja očiju pred izbore kako bi se uvjerilo birače da će žičara biti otvorena", rekla je Škare Ožbolt.

Građani o žičari

"Bojim se visine, znam da je bilo nezgoda u drugim zemljama pa čisto postoj mala skepsa dok se to ne ufura", rekla je Sonja Šimpraga.

"Kada dobije tehničku dozvolu ja mislim da će biti sigurna da imamo dovoljno tehničara da kada oni reknu da je sigurna i ja tome vjerujem", rekao je Juraj Drahovsky. "Koliko smo potrošili na nju, onda mora biti sigurna", dodao je Ante Zdrile.