SKANDALOZNO: / U Crkvi se predstavlja 'lik i djelo hrvatskog viteza Maksa Luburića', zločinca koji je osmislio Jasenovac

Crkva ustupila prostor za predstavljanje knjige o ustaškom zločincu Maksu Luburiću

28.9.2018.
14:43
Wikipedia

U Karlovcu i Splitu, Katolička Crkva ustupila je svoj prostor za predstavljanje knjige o ustaškom zločincu Maksu Luburiću, idejnom začetniku koncentracijskog logora Jasenovac kojeg je nadzirao i u kojemu je ubijeno na tisuće ljudi, većinom Srba, Roma i Židova, izvještava Novi list.

U pozivu na promociju knjige stoji da je riječ o knjizi o "životu i djelu hrvatskog viteza Vjekoslava Maksa Luburića, generala Drinjanina".

U pozivu na promociju, objavljenom u tjedniku ekstremno desne provenijencije, navodi se da je riječ o knjizi o "životu i djelu hrvatskog viteza". Samim time što je Luburić tituliran "vitezom" jasno je koliko je objektivno i nepristrano pisana ova knjiga.

Osobno ubijao zatočenike Jasenovca

"Idejni je začetnik i tvorac KCL Jasenovac, u koji je često dolazio, nadzirao rad i osobno ubijao zatočenike", piše o Luburiću na internetskoj stranici Spomen-područja Jasnovac.

Knjiga o ustaškom zločincu i začetniku logora Jasenovac, u Karlovcu će biti predstavljena nakon mise u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa, a u Splitu u Dominikanskom samostanu fra V. Draganje. Naravno, nakon svete mise.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali