'UČINILA JE ZLO'

SKANDALOZNA IZJAVA POZNATOG PSIHIJATRA O ŽENI NASILNOG ŽUPANA: ‘Moguće je da ga je ona namjerno provocirala’

‘Ona je željela pravdu, ali nije željela uništiti supruga. Sada se na neki način kaje i osjeća krivnju’, kaže Gruden

Nakon ministrice Nade Murganić, stiglo je još jedno nevjerojatno i skandalozno objašnjenje slučaja obiteljskog nasilja u obitelji Tomašević. Potez Mare Tomašević koja je jučer povukla privatnu tužbu protiv svog supruga Alojza Tomašević hrvatski psihijatar Vladimir Gruden smatra željom da se stvari u njihovu odnosu poprave.

“Ovo što ću vam sada reći će, pouzdano znam, naljutiti većinu žena. Smatram, naime, da svi mi imamo putra na glavi, pa tako i županova supruga. Moguće je da ju je na ovaj potez nagnao strah, no ja nisam sklon vjerovati u to. Mnogo mi je realnije da je ovdje riječ o tradicionalnoj ženi koja smatra da je njezina ‘odmazda’ bila prežestoka te ovim povlačenjem tužbe želi popraviti stvari”, uvjeren je Gruden.

“Ona je željela pravdu, ali nije željela uništiti supruga. Sada se na neki način kaje i osjeća krivnju jer, ma što mi kazali, u nas je duboko ukorijenjena potreba za lojalnošću. Možemo reći da je u ovom slučaju pobijedila ljubav, ali čak ako i nema ljubavi, sigurno ima neke bračne povezanosti i želje za očuvanjem ‘mira u kući'”, kaže Gruden za Dnevno.hr.

“Ništa ne insinuiram, ali što očekujete da će se dogoditi ako izazovno odjevena žena namjerno i svjesno šeće pokraj silovatelja? To namjerno provociranje moguće je i u ovom slučaju, ali ja sam najsigurniji u teoriju da je Mara Tomašević procijenila kako je učinila ‘zlo’, i upropastila muža, pa je povlačenje tužbe jedino što joj je preostalo”, poručuje Gruden.

Povratak na Net.hr