PREDSJEDNICA ODBORA ZA MANJINE

SKANDALOZAN ISTUP RIJEČKE VIJEĆNICE (HDZ): ‘Rijeci ne trebaju vrbe, mi imamo 6 posto Srba. Možda trebaju po nekim selima gdje ih je 40 posto’

Ivona Milinović je, komentirajući pjesmu Torcide, imala potpuno nevjerojatan, antisrpski ispad

Gradska vijećnica HDZ-a u gradu Rijeci Ivona Milinović zgrozila je javnost gostujući u desničarskoj emisiji “Podcast Velebit”, krajem rujna. Komentirajući situaciju u gradu Rijeci, Milinović i voditelj Marko Jurič dotakli su se i pjesme navijača Hajduka.

Voditelj je pročitao stih navijačke pjesme Torcide: “Šugava Rijeko, puna si Srba, ima još vrba”, te pitao svoju gošću je li točno pročitao.

“Ide: Šugava Rijeko, smrdljivi grade pobit ću pola tvoja Armade. Šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba”, izrecitirala je potom Ivona Milinović.

Vrbe po dalmatinskim selima

Kazala je kako nema ništa protiv navijačkog folklora, ali kako Torcida ovime nanosi političku štetu. “Stvarno je neprimjereno pjevati takve pjesme i davati argument Pupovcu da sutra plače, evo Hrvati su fašisti”, kazala je.

“Ako ćemo baš bit bezobrazni, ljudi trebaju znat da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30, 40 posto”, kazala je Milinović, inače predsjednica riječkog odbora za nacionalne manjine.

Potom je kritizirala Torcidine antisrpske ispade kao “orjunašku politiku” jer takvi napadi na Srbe, kaže, daju argumente Pupovcu.

‘Ako ćemo biti bezobrazni…’

Čak je i voditelj ovog desničarskog podcasta reagirao na njen ispad. “Ne znam jeste li se dobro izrazili, rekli ste nama ne treba vrba jer imamo 6 posto, možda negdje drugdje gdje ima 30, 40 posto”.

Milnović je kazala da je to “ako ćemo biti bezobrazni” i dodala kako je Torcida uvrijedila naš grad. Na konstataciju voditelja kako nigdje ne treba vrba, Milinović je kazala: “Naravno da ne treba, to je ako ćemo ići jezikom ulice”.

Ivona Milinović nekad je bila asistentica Davora Ive Stiera u Europskom parlamentu, a u posljednje je vrijeme došla u fokus javnosti jer je kritizirala tjednik Novosti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr