Nakon što je gradu Zagrebu doniran 20-metarski bor koji se nalazio u ulici Graberje koji je postavljen na Trg bana Josipa Jelačića, grad Zagreb našao se usred spora za nasljedstvo.

'Netko mora odgovarati'

Naime, žena koja je u posjedu 5/8 zemljišta darovala je gradu bor bez da je obavijestila brata i sestru koji su prije vise od 50 godina u vrtu obiteljske kuće posadili drvce, a koji su sa ženom koja je donirala jelu od 2004. u sudskom sporu u vezi s vlasništvom zemljištva.

"Naš bor bez našeg pristanka i znanja odjedanput se našao na Trgu bana Jelačića i donirala ga je takozvana nepoznata osoba i netko za to mora odgovarati“, kazala je Sonja Škobić, suvlasnica bora na Trgu bana Josipa Jelačića, piše RTL.

Ona i njezin brat, koji ne žive u Hrvatskoj već u Njemačkoj i Kanadi, shvatili su što se dogodilo tijekom šetnje glavnim trgom za vrijeme blagdana.

Galerija

Opasnost za građane

Žena s kojom se spore brat i sestra nije se oglasila, no susjedi u naselju kažu kako nisu znali za sukobe.

"Ništa nisam čuo, samo sam vidio dva tri kamiona koja su bila parkirana. Bila je obustava prometa dva sata, baš sam prošao i rekli su da ide prema Trgu bana Jelačića", kazao je Mate, dok je susjeda Sandra izjavila kako je rekao susjed da mu je korijenje diglo kuću i da mu smeta i da ovako ima mnogo više zraka.

Iz Zrinjevca su rekli kako je drvo bilo nagnuto i predstavljalo je opasnost za ljude koji su živjeli na toj adresi, a kako je riječ o donaciji nije bilo nikakvih izdataka za Grad i građane.

'Osjećam se kao stranac'

"Mislim grozno, osjećam se kao da sam stranac, kao da sam došla bezveze u grad Zagreb u kojem sam rođena. I ja i brat", kazala je Škobić. Bor će krasiti grad do kraja Adventa, a sam slučaj bi se mogao nastaviti rješavati sudskim putem.