SKANDAL TRESE IMUNOLOŠKI ZAVOD: / Propalo čak 20.000 litara krvne plazme, v.d. ravnatelja podnio ostavku

Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpić

U Imunološkom je zavodu, koji je prije četiri godine izgubio dozvolu za preradu krvne plazme, od tada propalo čak 20.000 litara krvne plazme kojoj je istekao rok.

31.8.2017.
7:52
PIXSELL, Marko Prpić
Play logo

Čak 20.000 litara krvne plazme rok je od 2013. godine do danas istekao i ona je sada propala. U ranijim je godinama Imunološki zavod u cijeloj godini iz cijele zemlje primao 30.000 litara. Krvna plazma kojoj je istekao rok sada se više ne može prerađivati za lijekove, ali ju je moguće iskoristiti na neki drugi način, no to će biti mnogo skromnije.

Ministar zdravstva rekao je da će se u spašavanje Imunološkog uključiti Vladino povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Grada Zagreba i države. To bi povjerenstvo trebalo znati više o tome hoće li se graditi novi pogoni Zavoda. Otkako je on ministar, plazma kojoj je istekao rok prodaje se vani, rekao je Milan Kujundžić i dodao da nema podatke o točnoj količini krvne plazme kojoj je istekao rok trajanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Benko, koji je jučer napustio i predao svoje radno mjesto, inače je stručnjak za preradu krvne plazme, a sada nije htio komentirati cijelu situaciju niti svoju ostavku. Nije htjela mnogo govoriti ni sindikalistica Lidija Jagarinec već je samo najavila konferenciju za novinare idućeg tjedna.

'U posljednje dvije godine, otkako je Imunološki postao javna ustanova, ništa se nije dogodilo. Proizvodnje nema, nema prerade plazme i četiri ravnatelja su se u tom razdoblju izmijenila, a da nisu napravili nikakav posao', rekla je Jagarinec za 24 sata.

Život na vagi
Trag divljači
Tri sestre
Señorita 89
Laži sa mnon
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Elon Musk show
Kako zadovoljiti ženu
Britain's Got Talent
default_cta
Obiteljske tajne
Play logo