PLJUSKA MINISTRU

SKANDAL NA KONGRESU UGOSTITELJA: Izviždali pomoćnika ministra turizma i uz povike ‘Ostavka!’ napustili dvoranu

Kada je na Kongresu ugostitelja za govornicu stupio pomoćnik minista turizma, tisuću ugostitelja ustalo je i uz zvižduke i povike napustio salu te se vratilo tek kada je on nekoliko pozdravnih riječi progovorio ispred prazne dvorane.

Oko tisuću ugostitelja glasnim je povicima i zvižducima jutros napustilo dvoranu na Kongresu u splitskom hotelu Le Meridian u trenutku kada ih je u ime ministra turizma Garija Cappellija pozdravljao njegov pomoćnik Robert Pende, piše Slobodna Dalmacija. Pritom su uzvikivali: “Ostavka!”

Tako je Pende bio prisiljen govoriti pred gotovo praznom dvoranom pa je izrekao tek nekoliko pozdravnih riječi. Kad je završio, ugostitelji su se vratili u salu gdje su nastavili s radom.

ROBERT PENDE

 

Inače, na Kongresu je trebao sudjelovati i resorni ministar, ali se nije pojavio zbog sjednice Vlade. Ugostitelji su, pak, očekivali njegove odgovore vezano uz poreznu reformu i najavljeno povećanje PDV-a sa sadašnjih 13 posto na 25 posto od sijećnja iduće godine, protiv čega negoduju već mjesec dana, pojašnjavajući kako će to njihovu uslugu učiniti nekonkurentnom na međunarodnom tržištu.

UGOSTITELJI TRAŽE OSTAVKU MINISTRA TURIZMA: ‘Ako neće zaštititi interese struke, neka odstupi’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr