'LUMA DRŽI SE'

SKANDAL U KARLOVCU: Novinarima prijete smrću jer su pisali o karlovačkom zlostavljaču koji je upucao bivšu suprugu?

“Smrt novinarima” napisano je u srijedu velikim crvenim slovima na izlogu karlovačkog internetskog portala Kaportala, što je odmah najoštrije osudio kao govor mržnje i poziv na nasilje predsjednik karlovačkoga Gradskog vijeća i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Mandić.

No osim prijetnje novinarima, grafit navodno daje podršku osuđenom obiteljskom nasilniku koji je osumnjičen da je propucao bivšu suprugu.

Suvlasnik portala Robert Fajt ocijenio je to “nezapamćenim slučajem prijetnje karlovačkim novinarima” te je dodao da je policija to zabilježila. “Policija to tretira kao oštećenje tuđe stvari s procjenom materijalne štete, a za problem prijetnje pozivaju nas da sutra dođemo i prijavimo to kao prijetnju, pa ćemo to i učiniti”, rekao je Fajt.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić smatra da se taj događaj ne smije ignorirati, a tijekom večeri novinarima je izjavio da je “neugodno iznenađen porukom napisanom na prostorijama Kaportala”.

U ime Grada Karlovca i Gradskog vijeća najoštrije je osudio govor mržnje i poziv na nasilje koji je napisala zasad nepoznata osoba. “Prijetnje smrću i pozive na nasilje prema novinarima smatramo izravnom prijetnjom slobodi medija te očekujemo da mjerodavne institucije hitno reagiraju i pronađu počinitelje”, piše u priopćenju.

Na jednom od išaranih grafita, osim prijetnji novinarima stoji i ‘Drž’se Luma’. Kako piše Jutarnji list, Luma je nadimak Nemanji P., 36-godišnjem evidentiranom obiteljskom nasilniku kojega karlovačka policija sumnjiči da je propucao suprugu s kojom je u postupku rastave.

POZNATI OBITELJSKI NASILNIK: Ženu koja se sama dovezla u bolnicu upucao je bivši suprug

‘BILA JE PRI SVIJESTI, ALI POTPUNO NEPOVEZANA’: Propucana, na rubu smrti, sama se dovezla u karlovačku bolnicu

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr