Škabrnja se prisjeća svojih žrtava

Škabrnja se prisjeća svojih žrtava – 43 mještana i 15 branitelja ubijenih u velikosrpskoj agresiji na to ravnokotarsko mjesto na današnji dan 1991. godine.

Obilježavanje je počelo u 10 sati na Spomen obilježju masovne grobnice u Škabrnji, gdje su mještani Škabrnje, obitelji poginulih, te brojna izaslanstva civilnih vlasti, MUP-a i HV-a, braniteljskih udruga, te udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata položili cvijeće i zapalili svijeće, te odali počast stradalima u Škabrnji.

Inače, kao i svake godine, Škabrnju su posjetili brojni branitelji i građani iz svih dijelova Hrvatske. Violeta Grdić iz Udruge braniteljica Vukovarsko srijemske županije istaknula je da joj je drago vidjeti ovako obnovljenu Škabrnju.

‘Drago mi je da život ide dalje’

“Znam što je razaranje. Škabrnja je u istoj mjeri nastradala kao i Vukovar i naravno da mi je drago da život ide dalje. Tako i treba biti, treba obilježavati ovu obljetnicu svake godine” – rekla je Grdić.

Obilježavanje 23. obljetnice stradanja Škabrnje nastavlja se u 11 sati misom u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koju će predvoditi nadbiskup zadarski Želimir Puljić.

Središnja komemoracija održat će se u 12 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana, nakon koje slijedi Hodnja sjećanja do Spomen obilježja na mjesnom groblju sv. Luke.

Povratak na Net.hr