ZAOKRET U PRIČI O MIGRANTIMA NA HRVATSKOJ GRANICI: / 'Nije bilo nijednog incidenta s hrvatskom policijom. Sve su to izmišljotine'

Image
Foto: Gov.ba/Pixsell

'Mi uopće nismo do sada utvrdili nijedan incident s Republikom Hrvatskom. Sve drugo su izmišljotine s pokušajem nepotrebnog podizanja tenzija'

13.9.2019.
15:14
Gov.ba/Pixsell
Play logo

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine nisu zabilježili nijedan incident s vlastima Republike Hrvatske vezano uz vraćanja migranata, rekao je u petak ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić demantirajući izjavu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da Hrvatska narušava teritorijalni suverenitet BiH.

"Mi uopće nismo do sada utvrdili ni jedan incident s Republikom Hrvatskom. Sve drugo su izmišljotine s pokušajem nepotrebnog podizanja tenzija", rekao je Galić. Pojasnio je kako je isključivo Granična policija BiH nadležna za utvrđivanje graničnih incidenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MINISTAR SIGURNOSTI /

BiH PRIJETI? 'I po cijenu sukoba zaustavit ćemo vraćanje ilegalnih migranata iz Hrvatske'

Image
MINISTAR SIGURNOSTI /

BiH PRIJETI? 'I po cijenu sukoba zaustavit ćemo vraćanje ilegalnih migranata iz Hrvatske'

Metkić zaprijetio da će vraćanje ilegalnih migranata biti spriječeno pod svaku cijenu

Mektić je ponovno u srijedu optužio hrvatsku policiju da ilegalno ulazi na teritorij BiH vraćajući ilegalne migrante te je zaprijetio kako će to biti spriječeno pod svaku cijenu, čak i ako to znači otvoreni sukob. Njegova stajališta relativizirao je i njegov zamjenik Mijo Krešić, kazavši da su Mektićeva stajališta "privatne naravi".

shimmer fallback
shimmer fallback

Ravnatelj Galić pojasnio je kako bosanskohercegovački dužnosnici izjave o narušavanju teritorijalnog suvereniteta BiH temelje na tvrdnjama ilegalnih migranata koji lažu i skrivaju vlasiti identitet, a ne Granične policije BiH. Također je rekao kako se identično prema migrantima koji stižu iz Srbije ponaša Granična policija BiH koja ih vraća. Po Galićevim riječima, u ovoj godini vraćeno je 9000 migranata iz BiH u Srbiju, a prošle godine bilo ih je oko 16.000.

On je kazao da Granična policija BiH nije u mogućnosti odgovoriti izazovima migrantske krize jer državne vlasti ne žele promijeniti zakone kako bi se uvele respresivnije mjere, kao što su to učinile sve zemlje u regiji. Upozorio je i kako Graničnoj policiji nedostaje veliki broj službenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo