Play ponuda

SJAJNE VIJESTI IZ KLAIĆEVE BOLNICE: / Počelo liječenje prvog djeteta oboljelog od neuroblastoma

Image
Foto: Martina Popovčić/PIXSELL
26.7.2017.
10:29
Martina Popovčić/PIXSELL
Play ponuda

Iz te bolnice u srijedu su u priopćenju zahvalili svima koji su dali doprinos u liječenju djece oboljele od te teške bolesti, posebice Vladi, Ministarstvu zdravstva i HZZO-u što su osigurali sredstva i potrebnu podršku, ali i medijima te hrvatskoj javnosti koja je ukazala na postojanje problema "te još jednom pokazala svoje veliko srce".

Vlada je na sjednici 13. srpnja prihvatila zaključak o osiguranju do 14 milijuna kuna za Kliniku za dječje bolesti Zagreb za nabavu lijeka Dinutuximab beta Aperion za djecu koja boluju od visokorizičnog neuroblastoma.

Ranije je Vlada od Povjerenstva HZZO-a zatražila da pripremi temeljitu analizu opravdanosti indiciranja tog lijeka kod bolesne djece koja se liječe u Zagrebu i Rijeci, ovisno o njihovu trenutačnom zdravstvenom stanju.

Nakon analize Povjerenstva, temeljenog na provedenoj opsežnoj dijagnostičkoj obradi i medicinskim indikacijama, predložena je nabava lijeka te je zaduženo Ministarstvo financija da u sklopu državnog proračuna osigura sredstva Ministarstvu zdravstva.

Iz Klinike za dječje bolesti u priopćenju zahvaljuju i svima koji su donacijama željeli pomoći bolesnoj djeci, te pozivaju sve koji žele donirati sredstva da i dalje nastave pomagati Klinici, njenim bolesnicima i osoblju, kako bi pacijentima osigurali najbolju moguću skrb te uvjete za liječenje i boravak u bolnici.

"U ovim je trenucima našim malim pacijentima, njihovim obiteljima, ali i liječnicima i medicinskom osoblju najvažnije osigurati mir, te pozivamo sve da im to i osiguramo, uz nadu i vjeru u pozitivan ishod liječenja", navodi u priopćenju v.d. ravnatelja Klinike Zoran Bahtijarević.

Najavljuje kako će Klinika i nadalje obavještavati javnost o tijeku i rezultatima liječenja, te o ostaloj djeci koja čekaju rješenje stručnog povjerenstva.

Play ponuda
Play ponuda