Teatar apsurda

SITUACIJA SE ZAOŠTRAVA: U sukobu škole i Fakulteta pozvana i policija

Sukob oko sportskog igrališta između osječke Osnovne škole Franje Krežme i tamošnjeg Filozofskog fakulteta smirio se proteklih nekoliko mjeseci, no u četvrtak se ponovno rasplamsao, te je čak rezultirao policijskom intervencijom.

Podsjetimo, škola i Filozofski fakultet spore se oko igrališta koje je u vlasništvu fakulteta iako ga škola desecima godina koristi za sportske aktivnosti učenika. Tome je fakultet ljetos stao na kraj i igralište pretvorio u parkiralište.

Prije dva tjedna započeli su radovi na obnovi školske dvorane za tjelesni odgoj. Prema tvrdnjama Jadranke Jurić, ravnateljice škole, dogovor je bio da domar fakulteta svakog dana otključa dvorišna vrata na ulazu u Školsku ulicu za radnike i kamione, a po završetku radova škola bi ga zvala da ih ponovo zaključa, piše Osijek031.

Domar razvalio lokot

Taj je sustav funkcionirao prvih nekoliko dana, no nakon toga radnici i djelatnici škole doživjeli su neugodno iznenađenje kada su jednog dana vidjeli da je fakultet stavio novi lokot na vrata dvorišta ostavivši otvorenim samo jedan manji dio vrata čime je onemogućio odvoz šute s gradilišta kamionima.

Škola je uputila zamolbu fakultetu da dopusti ulazak u dvorište fakulteta kamionima, no fakultet se oglušio na to. Situacija je kulminirala jučer kada su radnici iznosili građevinski otpad u kolicima koja su zapela u uskim vratima te je školski domar razvalio lokot i širom otvorio dvorišna vrata. Ovoga puta fakultet je odmah reagirao i pozvao policiju koja je obavila razgovor s obje strane.

Trenutno u dvorištu stoji velika hrpa građevinskog otpada koja čeka odvoz, što je samo još jedan u nizu apsurda koji opterećuju imovinsko-pravne odnose dvije susjedne ustanove zbog čega najviše ispaštaju učenici škole, piše Osijek031.

 

Povratak na Net.hr