PITANJE RAFINERIJE

SISAČKA GRADONAČELNICA OŠTRO PO PLENKOVIĆU: ‘Nije prekasno da se hrvatski premijer sjeti na čelu koje je države’

Upitala je zašto Plenković misli da su Sisčani ‘još toliko ludi’ da vjeruju njegovim obećanjima

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček komentirala je današnji sastanak Savjeta za Inu, za N1 televiziju.

“Sisčani jako dobro znaju što znači obećanje Andreja Plenkovića. 2016. je, sjećamo se, bilo predblagdansko raspoloženje i premijer je široke ruke obećao riješiti problem Ine i otkupiti dionice. Postavlja se pitanje što su ti konzultanti radili četiri godine i kakav je to ugovor koji vrijedi četiri godine i ta procjena”, rekla je Ikić Baniček.

U VLADI ODRŽAN SASTANAK SAVJETA ZA INU: ‘Dobili smo informaciju od konzultanata, to je korak ka otkupu od MOL-a, slijede razgovori’

PAMETNO I FOKUS: ‘Svatko iole ozbiljan zna da nema novca za otkup INA-e, ne vjerujte trikovima’

Upitala je zašto Plenković misli da su Sisčani ‘još toliko ludi’ da vjeruju njegovim obećanjima. “Zašto misle da im sada vjerujemo. Siščani znaju da je rafinerija Sisak profitabilna, a Siščani znaju da je energetska proizvodnja i energetska neovisnost strateški interes ne samo Siska nego i Hrvatske”, poručila je.

Oplela po Plenkoviću

Na izjave da je sisačka rafinerija neprofitabilna kaže: “Tko je odlučio da rafinerija tri mjeseca radi pa četiri ne radi? Ukoliko našu naftu vraćate nazad Ini po tržišnoj cijeni, a ne po cijeni koja je vas koštala, naravno da će to pokazivati neprofitabilnost. I dalje nije prekasno da se hrvatski premijer sjeti na čelu koje je države. Zašto je nakon suizdaje ministra Ćorića i zašto je nakon mekog obećanja, a ne tvrdog da će se oktupiti Ina, zašto su dozvolili da hrvatska nafta Janafovim naftovodom ide u Mađarsku? Zašto bi mi sad otkupili tu Inu? Da bi premijer Plenković svom prijatelju Orbanu iskeširao neki novac”, rekla je za N1 Ikić Baniček.

Poručila je kako bi trebalo inzistirati na provedbi ugovora na koji se Mol obvezao te da bi trebalo vratiti proizvodnju u Sisku. Ikić Baniček, inače članica SDP-a, očekuje da će, u slučaju pobjede Restart koalicije na parlamentarnim izborima, doći do obustave isporuke hrvatske nafte putem Janafovih naftovoda u Mađarsku.

Povratak na Net.hr