ZARAŽENI UGLAVNOM MLADI

ŠIRI SE ZARAZA PO NOĆNIM KLUBOVIMA; Otkriveno novo žarište na Jadranu: ‘Danas imamo novu situaciju s otokom Virom’

Uz žarišta koronavirusa na klubovima u Novalji, Makarskoj i u Vodicama, pojavilo se novo na otoku Viru, potvrdio je Krunoslav Capak

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je održao konferenciju za medije na kojoj je priopćeno kako je u protekla 24 sata zabilježeno čak 130 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Aktivnih je slučajeva, s današnjim brojkama, ukupno 686, a na respiratorima je završilo osmero ljudi.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak potvrdio je kako novih bitnijih žarišta nema, ali da je zabilježen sve veći broj oboljelih mladih osoba. Istaknuo je da je današnjih 130 novozaraženih osoba u prosjeku staro 34 godine te da su se zarazili na različitim okupljanjima i zabavama.

Promijenjene su i odluke o radu noćnih klubova, koje su sada rigoroznije i uključuju mogućnost privremenog zatvaranja klubova, no to nije spriječilo da se na Jadranu pojavi novo žarište zaraze.

“Dobar dio slučajeva ima veze s noćnim klubovima. Uglavnom su vezani uz tri grada na obali, a danas se pojavio i jedan otočić. Radi se o klubovima na Pagu u Novalji, u Makarskoj, Vodicama i danas imamo novu situaciju s otokom Virom”, istaknuo je Capak.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr