SINDIKATI PROTIV NOVOG ČELNIKA HEP-a: / 'Barbarić je pokazao zastrašujuću netrpeljivost prema sindikatima, a i nije tehničke struke'

'Gospodin Barbarić je u vrijeme kompromitirane Uprave na čelu s Ivanom Mravkom pokazao zastrašujuću netrpeljivost prema sindikatima.

22.12.2017.
13:56
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je Vlada poslije godinu dana premišljanja napokon odabrala ime novog šefa HEP-a i odlučila da bi na čelno mjesto te tvrtke umjesto dosadašnjeg Perice Jukića, trebao doći Frane Barbarić, očitovali su se sindikati HEP-a koji se protive tom imenovanju. Hrvatski elektrogospodarski sindikat (HES), Nezavisni sindikat radnika HEP-a i Sindikat TEHNOS u priopćenju poslanom medijima javljaju da se protive imenovanju Barbarića.

'Suradnja sa sindikatima nije postojala'

'Predstavnici sindikata očekuju od Vlade RH da najodgovorniju poziciju u HEP-u i predloži osobu dokazane stručnosti, te smatraju da bi to morala biti osoba tehničke struke. Gospodin Barbarić je u vrijeme kompromitirane Uprave na čelu s Ivanom Mravkom obnašao vrlo visoku funkciju Direktora Direkcije za opće, pravne i kadrovske poslove te je pokazao zastrašuuću netrpeljivost prema sindikatima. Vršio je progon odvjetnika koji zastupa radnike podnošenjem lažne prijave protiv njega, u tom postupku se lažno predstavljao kao predstavnik radnika. U doba dok je obnašao tu funkciju suradnja sa sindikatima nije postojala, stoga i zražavamo bojazan da neće biti uspostavljena nužna i zakonom propisana suradnja, a što je za ovako veliko trgovačko društvo nedopustivo.

I predstavnica radnika neće biti suglasna

Predstavnica radnika u NO-u HEP-a d.d. Dubravka Kolundžić također neće biti suglasna s predloženim kandidatom', istaknuto je u priopćenju medijima sindikata HEP-a.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali