banner

ISPRAVAK

SINDIKAT LUTRIJE DEMANTIRA LUTRIJU: ‘Apsolutno je netočno da je dogovor o neisplati uskrsnice postignut sa socijalnim partnerima’

Na priopćenje Hrvatske lutrije objavljeno na Net.hr-u, reagirao je Republički sindikat radnika u Hrvatskoj lutriji

Nakon objave teksta na Net.hr-u, reagirao je RSR, demantijem koji potpisuje povjerenik RSR-a Mario Jukić. Sukladno zakonu demanti objavljujemo u cijelosti:

“Temeljem članka 40. Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13) ovim putem podnosim zahtjev za ispravkom objavljene informacije.

Na Vašem web 2. srpnja objavljen je članak: https://net.hr/danas/hrvatska/hrvatska-lutrija-demantira-da-su-direktorima-isplatili-bonuse-neka-lideri-sdp-a-prestanu-pricati-gluposti-i-lazi/ u kojem je između ostaloga navedeno i sljedeće: „Postignut je dogovor sa socijalnim partnerima o neisplati prigodnog dara u naravi povodom Uskrsa u 2020. godini…“

Činjenica jest da Hrvatska lutrija ove godine nije isplatila uskrsnicu, ali je apsolutno netočno da je o neisplati uskrsnice postignut dogovor sa socijalnim partnerima.

Naime, na telekonferenciji održanoj 1. travnja 2020. godine na kojoj su sudjelovali predstavnici Uprave HL, odnosno poslodavca te predstavnici socijalnih partnera, odnosno sindikata koji zastupaju radnike u Hrvatskoj lutriji, Uprava je iznijela prijedlog da se radnicima ne isplati uskrsnica. Ja, kao povjerenik Republičkog sindikata radnika bio sam protiv toga prijedloga, stoga je neistinita tvrdnja da je postignut dogovor sa socijalnim partnerima oko neisplate uskrsnice. Posjedujem i zapisnik telekonferencije te Vam isti mogu i dostaviti ako smatrate da je potrebno.

Osim što je netočna, ova tvrdnja šteti i našem sindikalnom djelovanju u Hrvatskoj lutriji, jer nas prezentira kao konformistički, „žuti“ sindikat koji je produžena ruka poslodavca, odnosno Uprave, a ne glas radnika. Stoga Vas molim da što prije objavite ispravak objavljene informacije.”

Povratak na Net.hr