'DŽENTLMENSKI DOGOVOR'

SINDIKALISTI OPET NEZADOVOLJNI, PONOVNO SE LOME KOPLJA: Dajte svoj glas u anketi Net-hr-a: Treba li nastavnicima platiti nadoknadu?

Sindikat zaposlenih u srednjim školama smatra da je postignut ‘džentlmenski’ dogovor s Vladom

Štrajk prosvjetara već je odavno završio, no čini se kako po pitanju nadoknađivanja sati još nisu svi složni.

“Nastava se ne odrađuje samo subotama. Nego se radi i o produžetku školske godine, radi se i o radnim danima. Za vrijeme tih radnih dana zaposlenici nisu tražili prekovremene sate, već samo za one sate koji su odrađeni subotom, traži se uvećanje za 25 posto”, kazala je Ana Tuškan iz Sindikata hrvatskih učitelja.

I čelnik Sindikata Preporod za Dnevnik Nove TV kazao je kako se, sukladno kolektivnom ugovoru, učiteljima koji subotom nadoknađuju nastavu za taj dan treba platiti uvećanje s čime se neki ne slažu.

‘Plaćen nam je bio štrajk’

Jedna od profesorica iz XIII gimnazije, Marija Šuprinović Karakaš, ne smatra spornim odluku ravnatelja da se uvećanje za subotu ne plati.

“Plaćen nam je bio štrajk i doista ne mislim da bi nam se subote trebale plaćati. Uostalom, unaprijed smo dogovorili da nam neće biti plaćeno sa našim šefom.”, kazala je za Dnevnik.

JE LI MINISTRICA ZATAJILA ŠTRAJK NA SVOM NASTUPU U LONDONU? ‘Uzrok nije riješen, a ona se hvali novinom u školi koja je – potpuni fijasko’

Sindikat zaposlenih u srednjim školama smatra da je postignut “džentlmenski” dogovor s Vladom.

”Stav sindikata je da smo postigli ”džentlmenski” dogovor s Vladom kako nećemo tražiti naknade za nadoknadu izgubljenog zbog štrajka, a Vlada će platiti dane provedene u štrajku. To se ne odnosi na osobe koje su u vrijeme štrajka bile na bolovanju. Njihove eventualne nadoknade moraju biti plaćene kao prekovremeni rad uvećan za 25 posto ako se radi subotom”, zaključio je Branimir Mihalinec iz Sindikata zaposlenih u srednjim školama.

 

Povratak na Net.hr