SINDIKALIST STIPIĆ U RTL-U DANAS: / 'Neću o postotcima, ali mogu reći da će naš sindikat odbiti Vladinu ponudu. Evo što to znači'

Izjašnjavanje u školama je završilo već u 14 sati. Nakon toga su županijski sindikalni povjerenici morali prikupiti podatke

28.11.2019.
18:57
RTL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Rezultati referenduma u kojem su se učitelji izjasnili o Vladinoj ponudi trebali bi stići u sindikalne središnjice za pola sata, ali prema neslužbenim informacijama - sindikati obrazovanja odlučili su Banskim dvorima reći NE.

Izjašnjavanje u školama je završilo već u 14 sati. Nakon toga su županijski sindikalni povjerenici morali prikupiti podatke i sve ih poslati u središnjice sindikata. Za sada je obrađeno već 300 osnovnih i srednjih škola što čini 75 posto članstva Preporoda. Uskoro bi trebali biti poznati i konačni podaci.

Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod, za RTL Danas je rekao da ne može govoriti o postocima, ali da sa sigurnošću može reći da će Vladina ponuda kad je riječ o sindikatu Preporod biti odbijena.

"Odbijanje ponude Vlade znači nastavak štrajka. Jedino što je izvjesno je da će štrajk sutra biti nastavljen. Bilo bi dobro da se ovaj vikend iskoristi da Vlada i sindikati opet sjednu za stol i da se vidi kako doći do kvalitetnije ponude s kojom će sindikati moći izaći pred članstvo", rekao je Stipić.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali