TKO TU KOGA ZBUNJUJE?

OGORČENI SINČIĆ BRANI PERNARA: ‘On je oduvijek samo Živi zid, a iz revolta je u Abecedi demokracije’

Svi znaju da je saborski zastupnik Ivan Pernar nedavno napustio emisiju ‘Nedjeljom u 2’ kod Aleksandra Stankovića, ali da je napustio stranku Živi zid izgleda da ne zna ni on sam.

Iako Pernara javnost doživljava kao člana Živog zida, zabunu unosi službeni podatak s web-stranica Hrvatskog sabora gdje od početka njegovog zastupničkog mandata stoji da je zastupnik stranke Abeceda demokracije koja je sa Živim zidom bila u predizbornoj koaliciji ‘Jedina opcija’.

PERNAROV SHOW U SABORU: ‘Da, bio sam član HDZ-a i vjerovao sam u Ivu Sanadera’

“Pernar je Živi zid jednako koliko je i Pernar”

No, javnost je prije dva dana zbunio predsjednik Abecede demokracije Stjepan Vujanić, rekavši da je Pernar njihov novi član, da je on “stvarno dobar dečko” i da “u pitanju nisu novci”. Naime, stranci Abeceda demokracije iz proračuna je već uplaćeno 65.000 kuna koliko iznosi naknada koju parlamentarne stranke dobivaju za svakog pojedinog zastupnika.

Ovu konfuznu priču o Pernarovoj stranačkoj pripadnosti danas je u objavi na Facebooku pokušao razjasniti čelnik Živog zida i Pernarov prijatelj Ivan Vilibor Sinčić.

“Htio bih se osvrnuti kratko na medijske špekulacije o Pernarovom odlasku iz stranke. Pernar je Živi zid jednako toliko koliko je Ivan Pernar. Svaka rasprava o tome je smiješna i suvišna. Kada se Sabor konstituirao, Pernar je rekao da će se iz revolta prijaviti na našeg koalicijskog partnera, jer mu je bilo dosta priča da mu je stalo do novca.

PERNAR SE UČLANIO U NOVU STRANKU: ‘Sretni smo zbog toga. On je pravi dečko!’

“Mi nismo uobičajena stranka”

Dan kasnije Sabor je tražio moje mišljenje o Pernarovoj pripadnosti. Napisao sam da je Pernar član Živog zida, ali da je na dan konstituiranja Sabora bio dio Abecede. Mogao sam reći da oduvijek samo Živi zid. Sabor bi uvažio moju riječ kao predsjednika stranke i predsjednika kluba. Da imam imalo sumnje u Pernara, tako bih i postupio. Međutim, u svih 6 godina koliko se zajedno borimo, Pernar nikad nije izdao ideale naše stranke koju smo zajedno gradili, nikad nisam ni na tren posumnjao u njegovu lojalnost našem radu, još manje našem prijateljstvu i nije bilo nikakve potrebe da ne uvažim njegovu želju.  Sasvim nepotrebno se svaki naš korak pretvara u skandale svjetskih razmjera. Naravno, nije uobičajeno u našoj politici da se jedna stranka dobrovoljno odriče toliko novaca, ali mi nismo niti uobičajena stranka, niti uobičajeni političari, niti nam je novac motiv. To je ta razlika između nas i onih koji vole novac i kojima je novac pokretač, poput poštenjačina iz Mosta, koji su uzeli naknadu čak i za Runtića”, napisao je Sinčić na Facebooku.

VRH ŽIVOG ZIDA OSNOVAO NOVU STRANKU KAKO BI SE DOČEPAO MILIJUNA? Oni tvrde – ‘to nije jedini razlog…’

 

Povratak na Net.hr