SVEMU GA JE PODUČIO

SINČIĆ O SMIJEŠNIM PERNAROVIM ISTUPIMA: ‘On je talentiran govornik i političar koji će se tek pokazati’

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić danas je u Saboru rekao da je njegov stranački kolega Ivan Pernar izrazito talentiran političar, a o saborskoj ga je proceduri sam već podučio.

Pernarovi istupi u Saboru već su počeli izazivati smijeh zastupnika. Ivan Vilibor Sinčić rekao je da mu je sam pomogao da se u Saboru snađe, a trebat će mu, kaže Sinčić, kao i svim zastupnicima, vremena za uhodavanje, prenosi N1.

‘Podučio sam ga svemu’

‘Mislim da je Pernar izrazito talentiran govornik i političar, on ima i širinu i on će to pokazati. On više priča općenito, voli vanjsku i monetarnu politiku, a ja imam svoj pristup kojem prethode istraživanja i na temelju toga istupam’, kaže Sinčić i dodaje da se i sam smijao s ostalim zastupnicima kada je jučer Pernar HDZ-ovcima rekao da Sanader nije jedini koji je krao, a ne smatra da je to izazvalo podsmijeh ostalih kolega.


Maknuti korumpirane kadrove

Novinari su Sinčića pitali i o mogućnosti da se oformi ministarstvo koje bi upravljalo državnom imovinom. Sinčić kaže da je najvažnije da se smijene korumpirani kadrovi iz tijela koja bi to činila.

‘Treba ispitati kako su se stvari davale u koncesiju, to je prava jedna banana država, to treba riješiti ili preko ministarstva ili preko agencije. Važan je sadržaj, treba promijeniti taj kadar, a manje je važno hoće li to biti agencija ili ministarstvo’, kaže Sinčić.

Upitan da komentira afere novog ministra obrazovanja Pave Barišića, posebice onu da je plagirao svoje znanstvene radove, Sinčić kaže da o tome ne zna ništa.

‘Prepustite institucijama da to istraže, ovo mi je prvi glas.’

Povratak na Net.hr