ZBRAJAJU SE ŠTETE / Silovito nevrijeme pogodilo dijelove Hrvatske, Split pogodila tuča, u Slavoniji vjetar čupao stabla i rušio krovove, naselja bez struje

Vjetar je rušio drveće na prometnice, električne vodove i krovove kuća

5.8.2021.
12:10
Facebook
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Danas je oko 10 sati istok Hrvatske zahvatilo nevrijeme praćeno snažnim vjetrom koji je donio niz problema građanima. Vjetar je porušio više stabala, a odnio je i lim sa jedne od zgrada u vukovarskoj četvrti Borovo naselje, doznaje Večernji list.

Građani javljaju i o izvrnutim plastičnim kontejnerima za otpad, slomljenim granama stabala, razbijenim staklima na prozorima, otkinutim komarnicima, ali i o polegnutim usjevima u svojim vrtovima.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a izvijestilo je na Twitteru o nevremenu u Osijeku, praćenom kišom i jakim vjetrom, koje je nešto prije 9 sati zahvatilo područje Đakovštine i rubne dijelove grada Osijeka. Vjetar je rušio drveće na prometnice, električne vodove i krovove kuća.

Na Facebook stranici HR Vrijeme objavili su video sa posljedicama nevremena u Retkovcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Vele da je palo oko 20 litara kiše u sat vremena tu u Strizivojni, a vjetar je bio toliko snažan da je digao krovove obiteljskih kuća, ali i štala. Sve se brzo odvilo, a selo trenutno nema struje", rekao je stanovnik za 24 sata.

Nevrijeme je pogodilo i Dalj, selo u Slavoniji. Neka kućanstva su bez struje. Bez struje su ostala mnoga naselja na širem području Đakovštine, a na intervencijama su angažirani vatrogasci iz JPVP Osijek i lokalnih DVD-ova te ekipe HEP-a.

"Bio sam na kavi kad se nebo spojilo sa zemljom. Brzo sam se digao i krenuo prema doma, no toliko je padalo da sam se morao sakriti ispod krova benzinske. Sve se odvilo u 10-15 minuta, a za sobom je ostavilo veliku štetu, sva sreća nije bilo leda, bar ne u našem selu. Vjetar je iščupao stabla iz tla, digao krovove", rekao je jedan stanovnik.

Nevrijeme je zahvatilo i Dalmaciju. U Splitu pada tuča. Do 9.30 najviše kiše palo je na Murteru – 31 litra po kvadratnom metru. U Vrgorcu je u samo sat vremena palo 20 litara po kvadratnom metru, piše Dalmacija Danas.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali