OPASNOST KOD DRNIŠA

ZAR NIŠTA NISU NAUČILI? Vlak prolazi, signalizacija spava. A zbog sličnog propusta se na istom mjestu već dogodila stravična nesreća

Jedan je korisnik Facebooka na toj društvenoj mreži objavio snimku na kojoj se vidi kako na cesti u Siveriću u blizini Drniša na mjestu gdje prolazi vlak, rampa nije spuštena niti s jedne strane ceste dok vlak prolazi. Ne radi ni druga prometna signalizacija.

Dalibor Durdov koji je objavio snimku ističe kako se radi o mjestu gdje je iz istog razloga prije nekoliko godina došlo do sudara vlaka i autobusa. Unatoč tome, željeznički vagoni uredno prometuju, rampa je podignuta, a signalizacija spava, ističe Durdov na Facebooku.

‘Hrvatske željeznice – sigurnost iznad svega!

Danas prije podne u Siveriću (Jabuka) na istom mjestu gdje je iz istog razloga prije par godina došlo do sudara vlaka i autobusa, željeznički vagoni uredno prometuju, rampa podignuta, a signalizacija spava.

Jbg, ne možeš svaki put nekoga pregaziti… nekada moraš i promašiti (kao danas, naprimjer)’, napisao je uz objavu snimke.

Teška nesreća na istom mjestu

Podsjetimo, prije nešto više od četiri godine na istom mjestu je u strašnom sudaru vlaka i autobusa ozlijeđeno 16 osoba.

Prometna signalizacija niti tog kobnog dana nije radila jer ju je, kako su izvijestili iz HŽ Infrastrukture, dan ranije srušio osobni automobil i oštetio toliko da je ekipa na terenu nije mogla popraviti.

Srećom, u nesreći nije bilo poginulih, a tek je jedna osoba bila teže ozlijeđena.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELLFoto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Zanimljivo, po protokolu u slučajevima kada signalizacija ne radi o kvaru se ne obavještava druge sudionike u prometu, nego samo strojovođe, koji su pred takvim prijelazom dužni sporo voziti, stati, uvjeriti se da nitko ne dolazi cestom i tek tada ponovno krenuti.

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELLFoto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Povratak na Net.hr