POSEBNI IZVJEŠTAJ

SIGURNOSNE SLUŽBE UPOZORAVAJU NA SITUACIJU S AGROKOROM: ‘Uočeni su elementi visokog rizika!’

Detalji posebnog izvještaja sigurnosno obavještajnih službi o procjeni sigurnosnog stanja vezanog uz krizu u Agrokoru otkrivaju kako je sigurnosna analiza upozorila da se visokim rizikom smatra činjenica što Lex Agrokor nije implementiran u zemljama u kojima koncern Agrokor posluje, a otkriven je niz drugih rizika.

Kako je objavio N1, sigurnosne službe procjenjuju da postoji značajan rizik i opasnost od velikog broja domaćih i međunarodnih tužbi zbog koji prijeti opasnost od gubitaka u koncernu Agrokor.

U izvješću sigurnosnih službi upozorava se i na projekciju rizika, koji bi mogao značiti gubitak radnih mjesta u sadašnjem koncernu Agrokor. Dodaje se da s obzirom na to da je u sustavu koncerna zaposleno 40 tisuća radnika, gubitak radnih mjesta jedan je od ozbiljnih rizika u procjeni sigurnosnog stanja u zemlji.

Nadalje, u izvješću SOA-e stoji da su sigurnosne agencije pojačanu analizu stanja u koncernu Agrokor počele intenzivno pratiti tek u travnju 2017. godine. Dakle, neposredno prije raskida koalicije HDZ-a i Mosta i nakon objave informacije o tajnom sastanku Ivice Todorića, Andreja Plenkovića, Bože Petrova, Martine Dalić i Zdravka Marića koji je održan 5. ožujka u Vladi, piše N1.

Sigurnosne agencije istraživale su i navode kako kriza u koncernu Agrokor, zbog svojeg značenja, Hrvatsku već ugrožava kao zemlju u kojoj se vodi medijski hibridni rat. U svojem istraživanju, u posebno pripremljenom izvještaju označenom tajnim, sigurnosno obavještajne službe nisu pronašle elemente za tvrdnju da se u Hrvatskoj vodi medijski hibridni rat.

Povratak na Net.hr