Sigurno niste znali što Kolinda sve zna

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović u utorak navečer je skupštini zagrebačkog Gradskog odbora HSS-a predstavila svoj program, a predsjednik HSS-a Branko Hrg pozdravio ju je kao kandidatkinju te uz nadu uskoro i kao predsjednicu Republike Hrvatske.

Hrg je rekao da se HSS polako vraća na ono mjesto koje mu na političkoj sceni pripada, podsjetivši da ove godine slave 110 godina djelovanja, istaknuvši da se članovi stranke i danas osjećaju kao da su opet “pod čizmom nekog režima”, što je i nova prilika za HSS. Podsjetivši kako su potpisali strateški sporazum s HDZ-om i s ostalim strankama “pobjedničke koalicija koja sigurnim korakom gazi prema konačnom cilju”.

“Na tom putu imamo za cilj i zadatak pobjedu na predsjedničkim izborima, jer je to važno za Hrvatsku. Dakle, samo ako se iz Ureda predsjednice kaže da se mora sazvati Vijeće za nacionalnu sigurnost, da se mora sazvati sjednica Vlade, onda možemo natjerati ovu Vladu da položi račune građanima. Mi više u Hrvatskoj nemamo vremena i prostora da čekamo još godinu dana. U godinu dana može se napraviti puno štete, puno zla”, istaknuo je Hrg.

Dodao je da su u ove tri godine bili svjedoci vrlo loših poteza, vrlo loše klime, vrlo lošeg načina rada ove Vlade te da joj se “mora reći dosta”. “Tko joj to može reći bolje i jače nego buduća predsjednica gospođa Kolinda Grabar Kitarović“, poručio je.

Nakon pobjede na predsjedničkim izborima, dodao je, bit će lakše pobijediti i na parlamentarnim, ponuditi građanima normalne programe, normalno ozračje, a poduzetnicima i obrtnicima olakšanje i rasterećenje “od ove represije i pritiska koji se sada radi”. “Hrvatska je postala država gdje više čovjek ne smije ništa ni raditi. Čim nešto otvoriš, čim nešto registriraš, istoga trenutka na tebi je inspekcija i raznorazne službe koje dolaze i nitko se ne usuđuje raditi”, rekao je.

Ponosna Kolinda

Grabar Kitarović je rekla da njezini korijeni sežu u HSS, jer je njezin pradjed osnivao stranku u njezinom kraju na Grobniku, te da o njezinim sposobnostima svjedoči i njezina funkcija u NATO savezu.

“Bila sam žena koja vjerojatno najbolje i gađa i najspretnija je u tim fizičkim poslovima u NATO-u, ali isto tako vjerojatno i jedina žena u NATO-u koja zna i može pomusti kravu. I na to sam ponosna”, poručila je

Zahvala na potpori

HSS-ovcima je zahvalila na potpori i povjerenju te rekla da ne želi biti predsjednica političkih elita i stranaka, nego predsjednica svih građana Hrvatske – i građana i seljaka i radnika i umirovljenika i branitelja i sviju nas. Istaknula je da je u ova dva mjeseca kako putuje po Hrvatskoj spoznala onu pravu Hrvatsku koja je utkala svoj dio u njezin program u pet točaka, a koji se temelji ne samo na ustavnim ovlastima predsjednika, odnosno predsjednice, već i na stvarnim ovlastima.

Neću dopustiti korupciju u oružanim snagama

Poručila je i kako neće dopustiti korupciju u Oružanim snagama. “Istražit ćemo sve slučajeve remonta bilo kakvih plovila ili zrakoplova ili letjelica i nećemo dopustiti da bilo tko manipulira našim Oružanim snagama”, istaknula je.

Povratak na Net.hr