TUGA DO NEBA

SHRVANI SUPRUG: ‘Supruga je dobila koronu i umrla dok je rađala, spašavala je našu bebu. Ne znam kako ću dalje’

‘Cijeli svijet mi se srušio u samo jednom trenu. Zazvonio je telefon i više ništa nije bilo isto’, rekao je shrvani suprug preminule Natalije

U Općoj bolnici u Varaždinu prošle noći preminula je 32-godišnja Natalija Borak, koja je u sedmom mjesecu trudnoće završila u bolnici na respiratoru oboljela od težeg oblika Covida-19. Kada joj se stanje pogoršalo, liječnici su je porodili hitnim carskim rezom. Beba je rođena, u inkubatoru je, ali je majka, nažalost, preminula zbog teške upale pluća. Iza preminule majke, osim novorođenog Leona ostala je i četverogodišnja kći Lara te 35-godišnji suprug Mario Borak.

“Vjerujte mi da ne znam kako ću dalje. Cijeli svijet mi se srušio u samo jednom trenu. Zazvonio je telefon i više ništa nije bilo isto”, rekao je za 24 sata shrvani suprug iz Brezja Dravskog, 30-ak kilometara od Varaždina.

PREMINULA MLADA TRUDNICA OBOLJELA OD COVIDA: Ravnatelj varaždinske bolnice: ‘Kontinuirano je na liječenju barem jedno dijete’

Bila je u teškom stanju, ali je pristala na carski rez

“Prošlog utorka je bila kod svoje doktorice u Cestici i liječnica joj je rekla da ima laganu upalu grla. Poslušala joj je pluća i rekla da su uredna, ali joj je radi grla dala terapiju antibioticima. Kako joj se stanje nije popravljalo, predložio sam joj u petak da ode u Varaždin u bolnicu, ali je odbila. U ponedjeljak je teško disala i otišli smo njezinoj liječnici koja je rekla da mora ići u bolnicu”, ispričao je kroz suze Mario Borak.

Kada je suprugu odvezao u varaždinsku bolnicu, ispostavilo se da je pozitivna na koronavirus te su je smjestili na covid-odjel bolnice i dali joj kisik. Kada joj se stanje dodatno pogoršalo te postala životno ugrožena, liječnici su predložili da Natalija rodi carskim rezom.

“Supruga je pristala i u porođaju je surađivala, vjerojatno svjesna da spašava život djetetu, a svoj ugrožava. Iza jedan sat po ponoći javili su mi da je moja supruga preminula”, kazao je Mario za 24 sata.

DETALJI SMRTI TRUDNICE U VARAŽDINU: Bila je na respiratoru, morali su je poroditi carskim rezom

‘Ne pamtimo takvu tragediju u selu’

Danas su Mario i kći Lara otišli na testiranje te je njihov test pokazao da su pozitivni i moraju ostati u samoizolaciji. U samoizolaciji su i roditelji pokojne Natalije te Marijeva majka pa ne mogu organizirati pogreb tako da će pokojnica biti kremirana. Njihovi susjedi u Brezju Dravskom su duboko potreseni.

“Imam 65 godina i ne pamtim takvu tragediju u selu. Vjerujem da nema čovjeka kojeg smrt Natalije nije potresla, jer su doista živjeli složno i stvarali budućnost”, rekla je za 24 sata suznih očiju Danica Mihin.

Rekla je da su se Natalija i Mario vjenčali prije sedam godina, a ona se doselila njegovim roditeljima u Lovrećan, susjedno naselje, gdje su Mario i Natalija živjeli prije nego što su se uselili u novu kuću, na kojoj su trenutačno dovršavali fasadu.

Ravnatelj bolnice: Čekamo nalaz testa za bebu

Nenad Kudelić, ravnatelj Opće bolnice Varaždin, ispričao je kako su trudnicu pokušavali vratiti u život.

“Nakon porođaja ženi se stanje još pogoršalo. Počeli smo je oživljavati i sve smo radili po protokolu, ali unatoč svom našem trudu nije joj bilo spasa i žena je preminula. Bila je u 32. tjednu trudnoće i došla je s respiratornim problemima. Zbog pozitivne epidemiološke anamneze smo je testirali i snimili joj pluća te je ustanovljeno da ima težak oblik COVID-19 bolesti. Stanje joj se s vremenom pogoršalo i morali smo je poroditi hitnim carskim rezom. Rodila je muško dijete teško 2200 grama koje je dobrog zdravstvenog stanja, ali još čekamo njegov nalaz testiranja na COVID”, kazao je ravnatelj varaždinske bolnice za 24 sata.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr