SEZONA PRED VRATIMA, A IZNAJMLJIVAČI NA STO MUKA: / 'Većina potencijalnih gostiju traži nenormalni popust'

Interes za apartmane u gradovima je zaista mali, ali očekuje se da će najviše gostiju ove sezone bukirati u posljednji trenutak

11.5.2021.
17:08
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Turistička sezona samo što nije krenula, a buking u lipnju je i više nego loš, odnosno - nikakav. Gosti mahom traže veću mogućnost otkazivanja, čak i kada im se na avansno plaćanje ponude razni popusti.

"Najviše ih se raspituje o mogućnostima otkazivanja i mahom traže kompletni povrat novca. To je vrlo nezgodno za vlasnike koji žele pristati na otkazivanje, ali barem tri dana prije dolaska, no gosti žele da to bude i samo dan uoči termina", kaže Nataša Ljubičić iz agencije "Top Season" za Slobodnu Dalmaciju.

Većina gostiju traži nenormalan popust

Potvrđuje da je interes za apartmane u gradovima zaista mali, ali očekuje da će najviše gostiju ove sezone bukirati u posljednji trenutak, što je i razumljivo s obzirom na varljive prilike s epidemijom. Dodaje da oni gosti koji dolaze avionima čekaju regulaciju zračnog prijevoza, jer nekidan su joj, kako kaže, jedni gosti javili da im je let za Split otkazan. Splićanka sa statusom tzv. superhosta preko digitalne platforme Airbnb govori nam da je imala pitanja je li cijepljena, ali bilježi mizeran interes gostiju.

"Nešto je posljednjih dana povećan broj upita, ali većina potencijalnih gostiju traži nenormalni popust, i to do granice neisplativosti", pojašnjava Ljubičić koja nudi apartmane u Splitu i u okolici. Nešto veći interes je, dakako, i ona se slaže, za objekte u okolici i po otocima. Vrlo slična situacija je i kod niza privatnih malih iznajmljivača.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali