Play ponuda

'Bit ću ja dobro, rekao je kad smo se posljednji put čuli'

shimmer fallback

'Teško je izgubiti najboljeg brata na svijetu', suznih očiju kaže Božica Komar, sestra preminulog predsjednika Sabora, opisujući svoj posljednji razgovor s njim.

1.10.2012.
9:32
Play ponuda

"Teško je izgubiti brata, najboljeg brata na svijetu, mog Borisa. Takvog čovjeka majka jednog na milijun rodi", suznih očiju o predsjedniku Sabora Borisu Špremu govori njegova sestra Božica Komar. Uz nju je u Koprivničkim Bregima i njihova 81-godišnja majka, dok brat Dragutin živi u Švicarskoj.

Posljednji Božičin razgovor s bratom

Božica se s bratom posljednji put čula i vidjela prije nekoliko dana preko Skypea. Njihov razgovor trajao je samo minutu.

"'Bok mama, bok seka. Dobro sam i bit ću dobro.' Mahnuo nam je i otišao. Više ga nismo čuli", prepričava Božica.

Boris Šprem iz Koprivničkih Brega u http://danas.net.hr/specijal/zagreb je otišao još u vrijeme školskih dana. No, svoj rodni kraj nikada nije zaboravio.

"Često je ovamo dolazio, uvijek smo prijateljski razgovarali. Bio je jako dobar čovjek, poštovao je sve. Ovo je velik gubitak ne samo za naše selo, nego i za cijelu Hrvatsku", kazao je za Večernji list prvi susjed ožalošćene obitelji Martin Puhač. I drugi prijatelji, rođaci i susjedi dolaze u rodnu kuću kako bi dali podršku ožalošćenoj obitelji. Načelnik Općine Mario Hudić kaže da je to težak udarac za sve tamošnje mještane te ističe da je Boris Šprem uvijek svima pomagao.

'Sam se školovao i probijao kroz život'

Na zgradi općine i vatrogasnog doma postavljene su crne zastave. Odlazak Borisa Šprema glavna je tema svih razgovora u tom malom podravskom selu, koje je samo zahvaljujući njemu svojedobno posjetio i bivši predsjednik Stipe Mesić i aktualni Ivo Josipović. Lijepe riječi o predsjedniku Hrvatskog sabora čule su se na svakom koraku. "Potekao je iz siromašne obitelji, ali bez ičije novčane potpore sam se školovao i probijao kroz život. Uvijek je bio samozatajan i skroman. Bio je stvarno velik čovjek", govore mještani.

Podsjetimo, Boris Šprem umro je u nedjelju ujutro u 57. godini. Preminuo je u Houstonu tijekom liječenja od malignog oblika multiplog mijeloma.

Knjiga žalosti za Borisa Šprema otvorena je u ponedjeljak u 9 sati u Plavom salonu Sabora.

Komemoracija za preminulog predsjednika Sabora održat će se u srijedu 3. listopada u 17 sati, dok je posljednji ispraćaj predviđen za četvrtak 4. listopada 2012. u 12 sati na zagrebačkom gradskom groblju Mirogoju. Vlada je četvrtak proglasila i Danom žalosti u cijeloj zemlji.

Play ponuda
Play ponuda