Šešelj Meronu: 10 godina mi kršite prava

shimmer fallback

„Uz ličnu, ostrašćenu i necivilizovanu mržnju“

22.6.2013.
4:12

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj uložio je žalbu predsedniku Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) Teodoru Meronu, posle odluke sekretarijata Haškog tribunala da mu ukine mogućnost privilegovane komunikacije s njegovim pravnim timom, saopštio je danas Haški sud.

Šešelj je u obrazloženju žalbe napisao da su njegova ljudska i procesna prava neprekidno kršena od 2003. godine, što dokazuje i odluka da se njegovom kejs menadžeru, pravniku Nemanji Šaroviću, ne odobre putni troškovi i nesmetana poseta, već da to učini samo za pravne savetnike dr Dejana Mirovića i advokata Milana Terzića.

- Kao predsedniku MKSJ koji neprekidno krši moja prava i sudiji koji to radi od 2003. godine uz očiglednu, ostrašćenu, nekontrolisanu, necivilizovanu i neskrivenu ličnu mržnju, pišem vam ovu žalbu -, napisao je Šešelj Teodoru Meronu, poručivši da su, od kada je Meron ponovo predsednik suda, kršena brojna njegova prava, "od prava na slobodu i pravedno suđenje, do prava na suđenje u razumnom roku".

- U važnom periodu kada je za 30. oktobar 2013. godine zakazano donošenje prvostepene presude...ponovo se krše moja ljudska i procesna prava. Tačnije, zatražio sam u skladu sa uobičajenom procedurom da me 17. i 18. juna u Pritvorskoj jedinici UN posete moji pravni savetnici dr Dejan Mirović i advokat Milan Terzić, kao i moj kejs menadžer, diplomirani pravnik Nemanja Šarović -, napisao je Šešelj.

Poseta je, međutim odobrena samo pravnim savetnicima, ali ne i Šaroviću, ukazao je lider radikala.

- Takav postupak ne doživljavam samo kao kršenje mojih ljudskih prava, već i kao grubu provokaciju, ili kao nastavak provokativnog delovanja prema meni, još od vremena kada sam zatražio 2010. godine (i to je bilo odobreno) da Šarović bude moj kejs menadžer -, ocenio je Šešelj i podsetio da Šaroviću nije omogućen ni privilegovani pristup podacima u vezi s njegovim predmetom i bazom podataka na prvom nivou.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali