Play ponuda

Server pao na maturi, kako će tek izdržati upisni rok?

shimmer fallback

Sve maturante koji su u utorak ujutro pomislili da će saznati rezultate ispita iz hrvatskog jezika na državnoj maturi dočekao je hladan tuš.

15.6.2010.
16:22
Play ponuda

Zbog toga je u redakciju danas.hr-a došlo više upozorenja maturanata, koji su zabrinuto pitali kako će sustav (odnosno server) funkcionirati za nekoliko tjedana, kad se u roku od 48 sati budu morali prijaviti na fakultet.

"Ja prvi ne mislim 'kampirati' 48 sati za računalom kako bih čekao da se server stabilizira na minutu-dvije da se mogu prijaviti na fakultet", napisao nam je maturant, koji se potpisao kao maturant "izgubljene" generacije.

Naime, Nacionalni informacijski sustav prijava na visoka učilišta (NISPVU) na stranici www.postani-student.hr predstavljen je u lipnju 2009. godine kao sastavni dio državne mature koji će maturantima olakšati prijavu i upis na fakultete.

Maturanti bi se trebali elektroničkim putem prijaviti i upisati na željeni studijski program, u skladu s uspjehom na ispitima državne mature, ocjenama, uspjesima na natjecanjima. Trebali bi imati i detaljan izračun bodova za svaki prijavljeni studijski program i svoj plasman na njemu, a pri upisu više neće donositi domovnicu, rodni list i svjedodžbu.

Dakako, ako sustav bude radio.

U Carnetu nam nisu mogli otkriti što se dogodilo, a u međuvremenu je stranica, oko 13.40 sati, proradila. Do glasnogovornika Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Duje Bonaccija nismo uspjeli doći, tako da je objašnjenje nadležnih izostalo.

Inače, ukoliko maturanti imaju poteškoće s prijavom na stranicu www.postani-student.hr, a s korisničkom oznakom, lozinkom i PIN-om sve je u redu, moraju se javiti na besplatni broj telefona CARNeta 0800 227 638 (birati broj 3 na izborniku za informacije o državnoj maturi) ili na e-mail dm@carnet.hr.

Prethodni članci:

arti-201006140238006 arti-201004150304006 arti-201003170792006

Play ponuda
Play ponuda