Play ponuda

TKO JE PALI ŠERIF 'MRVICA'? / Opljačkao zlatarnicu, krao mopede, napao policajca pa zavezan pobjegao. No, sada nije imao šanse...

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL / PUZ

22-godišnji bjegunac poznat je i slovenskoj policiji, a on je zapravo i uhićen u utorak u Zagrebu na temelju europskog uhidbenog naloga koji je za njih raspisala Slovenija

23.8.2021.
11:13
Hrvoje Jelavic/PIXSELL / PUZ
Play ponuda

Četiri dana trajala je potraga za odbjeglim 22-godišnjim muškarcem, koji je proteklog tjedna gotovo pa spektakularno pobjegao zagrebačkoj policiji.

Podsjećamo, čitava je ova filmska akcija započela u srijedu, kada se u popodnevnim satima oko 15.30 sati muškarac sitnije građe oteo policijskim službenicima koji su ga vodili na ispitivanje te se navodno bosonog i s lisicama na rukama dao u bijeg. Udario je policajca prilikom izlaska iz marice te je uspješno pobjegao. No, sada je uhvaćen.

shimmer fallback
shimmer fallback

Ozlijedio policajca

Kako je izvijestila policija, prilikom izlaska iz službenog vozila, osumnjičeni 22-godišnjak je fizički napao policijskog službenika Policijske uprave zagrebačke, pri čemu ga je policijski službenik uporabom tjelesne snage pokušao zadržati, međutim osumnjičeni je pobjegao. Policijski službenik koji je pokušao spriječiti bijeg 22-godišnjaka je ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestara milosrdnica.

Image
UHIĆEN ŠERIF! /

Policija uhvatila bjegunca koji je udario policajca i pobjegao

Opasni bjegunac, kako ga je policija nazvala, njihov je stari znalac. U kuloarima je Šefif Hrustić poznat pod nadimkom Mrvica, a Jutarnji list piše da je završio sedam razreda osnovne škole, te da radi na građevini i tako zarađuje za kruh i prehranjuje dvoje djece.

Opljačkao zlatarnicu u Portorožu

Zagrebačkoj je policiji poznat otprije, a od sredine 2019. godine pa do ljeta prošle godine s dvije je nepoznate osobe po Zagrebu krao mopede i bicikle, provaljivao u urede tvrtki i iz njih krao vatrogasne aparate i motorna ulja. Navodno je ukrao i ručni sat Armani, a zbog tih krađa osuđen je na 11 mjeseci zatvora, koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro.

22-godišnji bjegunac poznat je i slovenskoj policiji, a on je zapravo i uhićen u utorak u Zagrebu na temelju europskog uhidbenog naloga koji je za njih raspisala Slovenija.

Okružni sud u Kopru tereti ga da je bio upleten u jednu pljačku zlatarnice u Portorožu, gdje je, pišu slovenski mediji, odnio plijen u vrijednosti od 18.500 eura. Nakon uhićenja, policajci su ga u srijedu poslijepodne vodili na ispitivanje u tužiteljstvo u zgradu Zagrepčanke.

Pronađen u Dugom Selu

Šerif je nakon četiri dana bijega, konačno pronađen u ponedjeljak 23. kolovoza oko 0.20 sati na području Dugog Sela u Šaškovečkoj ulici, gdje su ga policijski službenici uhitili.

Po njegovom pronalasku, doveden je u službene prostorije gdje se nad njim provodi kriminalističko istraživanje, izvijestila je zagrebačka policija.

Play ponuda
Play ponuda