O ATENTATU NA TITA

ŠEKS O O NAVODNOJ SURADNJI S JUGOSLAVENSKOM TAJNOM SLUŽBOM: ‘Osujetio sam jednu od brojnih klopki koje su mi namještali njezini operativci’

Vladimir Šeks priopćenjem je reagirao na medijske napise o njegovoj navodnoj suradnji sa Službom državne sigurnosti (SDS).

Priča o povezanosti Vladimira Šeksa sa SDS-om bivše SFRJ jutros je dobila nastavak. Objavljen je transkript Šeksova razgovora s operativcem SDS-a Željkom Bartolovićem.

PROCURIO I TRANSKRIPT ŠEKSOVA RAZGOVORA S OPERATIVCEM TAJNE SLUŽBE: ‘U Austriji pripremaju atentat na Josipa Broza Tita’

Šeks je u priopćenju izjavio kako se radi o tendencioznim i manipulativnim tezama.

‘Teze o mojoj navodnoj suradnji sa Službom državne sigurnosti (SDS) su netočne, tendenciozne i manipulativne.

Nakon što sam 1971. pokrenuo kazneni postupak protiv Službe državne sigurnosti zbog nezakonitog otvaranja pošte, kroz dva desetljeća bio sam pod kontinuiranim nadzorom i obradom SDS-a, što je uključivalo prisluškivanje telefona, nadzor pošte i uhođenje.

Pažljivo iščitavanje cjelovitih dokumenata koji bilježe kontakte koje sam 1974. imao sa službenicima SDS-a pokazuje da sam i u slučaju Zlatka Bagarića osujetio jednu od brojnih klopki koje su mi namještali pripadnici jugoslavenske tajne službe.

Zbog tzv. verbalnog delikta suđeno mi je u montiranom procesu koji je započeo djelovanjem agenta provokatora 1981. godine, nakon čega sam služio zatvorsku kaznu u KPD Stara Gradiška i zabranjeno mi je bavljenje odvjetništvom.

Stoga ocjenjujem da se radi o još jednoj manipulaciji, u suradnji s određenim medijima, koja nastoji poništiti razlike između žrtvi i suradnika jugoslavenske tajne službe’, izjavio je Šeks.

NIJE BIO ‘SOVA’ NEGO ‘KOLEGA’? Dosje otkriva vezu Vladimira Šeksa i jugoslavenske tajne službe s početka 1970-ih

Povratak na Net.hr