EPICENTRALANA PODRUČJA

SEIZMOLOG O DANAŠNJEM PODRHTAVANJU KOD ZAGREBA: ‘Teško je sada reći je i ovo nastavak serije potresa iz ožujka’

‘Bilježimo pojačanu seizmičku aktivnost na području RH i teško je u ovom trenutku nagađati je li ovo nastavak iz serije zagrebačkih potresa od 22. ožujka’

Slab potres s epicentrom kod Remeta zabilježen je danas dopodne u 9 sati i 19 minuta, a magnituda potresa iznosila je 2.7 prema Richteru. Magnituda potresa iznosila je 2.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio diljem Zagreba i okolice, izvijestili su iz Seizmološke službe.

Seizmolog Tomislav Fiket objasnio je za HTV-ov podnevni Dnevnik da se radi o dva odvojena epicentralna područja. “Ovo pripada zagrebačkom epicentralnom području, Petrinja pokupskom epicentralnom području. Oni nisu povezani direktno, no bilježimo pojačanu seizmičku aktivnost na području RH i teško je u ovom trenutku nagađati je li ovo nastavak iz serije zagrebačkih potresa od 22. ožujka ili se radi o nečem drugom”, rekao je.

“Potres je to koji pripada zagrebačkom epicentralnom području. Trenutno znamo da je bio magnitude 2,7 po Richteru, lokacija su Remete”, rekao je Fiket ranije za HRT4, dodavši kako je vidio izvješće o potresima za jučer i danas. “Malo se smiruje situacija, smanjuje se broj – 63 jučer, 23 do jutros u 9 sati”, ustvrdio je.

NOVI POTRES MAGNITUDE 2,7: Epicentar je ovaj put bio na zagrebačkom području: ‘Dobro je streslo’

MILANOVIĆ: ‘Ne znam zašto nije proglašena katastrofa. To su pravno jako važne stvari, jer se ne zna tko ima ček u ruci’

Povratak na Net.hr