Jasna računica

ŠEFU HDZ-a VIŠE NIJE POTREBAN MOST: Plenković prikupio 77 potpisa i može postati mandatar?!

Nakon što su i ‘bandićevi’ zastupnici potpisali podršku Andreju Plenkoviću, HDZ ništa ne sprečava da formira vladu i bez Mosta.

Podršku Andreju Plenkoviću dalo je četiri zastupnika budućeg kluba stranke Milana Bandića, a očekuju se još dva – zastupnika manjina i to Vladimira Bileka, zastupnika češke i slovačke manjine te Roberta Jankovicsa, zastupnika mađarske nacionalne manjine.

PLENKOVIĆU NI NE TREBA MOST? Četiri člana Bandićevog kluba dali potpise, očekuju se još dva

Već ranije su podršku potpisali petorica zastupnika HSS-a, čime je HDZ (uz svoji 61 mandat) već sada na 72 potpisa.

U TIJEKU NOVI PREGOVORI HDZ-a I MOSTA: Plenković skupio 66 potpisa, siguran je da će najkasnije sutra imati sve

Kako piše Večernji, uz još pet manjinaca (bez navedinih zastupnika koji će ući u klub Bandićeve stranke), HDZ i bez Mosta ima 77 zastupnika.

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac danas je rekao da zastupnici manjina sutra nastavljaju pregovore s HDZ-om te da ne očekuje komplikacije i da bi sve moglo biti riješeno do ponedjeljka kada predsjednica RH ima novi krug konzultacija.

“Do kraja tjedna sigurno ćemo završiti s pregovorima” poručio je danas i zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi.

Sudeći po današnjoj izjavi nakon pregovora s Mostom, predsjednik HDZ-a itekako je svjestan da mu Most više nije nužan.  Ipak, daje se naslutiti da i dalje želi podršku i njihovih 11 zastupnika kako bi Vlada bila što stabilnija. No tako Most neće više moći ucjenjivati svojim toliko spominjanim reformama…

ŠEF HDZ OTKRIO KOJI MU JE PLAN B: Plenković spomenuo mogućnost 76 potpisa bez Mosta!

No i sadašnjih 72 “čvrsta” potpisa, preostala četiri HDZ može skupiti na više adresa – osim spomenutih manjinskih zastupnika na raspolaganju su im Željko Glasnović, bivši član HDZ-a koji je osvojio mandat u dijaspori, HDSSB s jednim osvojenim mandatom, bivši mostovci Ivan Lovrinović i Ivica Mišić

Most popušta kod drugog čovjeka države

Izgleda da je Most postao svjestan da ne može više ucjenjivati HDZ, pa je (donekle) odustao od toga da oni postavljaju drugog čovjeka države.

Kako neslužbeno doznaje N1, HDZ je Mostu dao ponudu o kojoj se tek trebaju očitovati u stranci Bože Petrova.

HDZ je na današnjem sastanku Mostu ponudio soluciju dva plus dva, tj. da dvije godine predsjednik Sabora bude HDZ, a dvije godine Most. Nije poznato čiji bi čovjek trebao prvi obnašati tu visoku dužnost. Sutra je Nacionalno vijeće Mosta u jutarnjim satima, najvjerojatnije, a HDZ-ovo bi se trebalo sastati u petak.

Povratak na Net.hr