Play ponuda

Šefovi u Holdingu osigurali si stalni posao u slučaju smjene ili isteka mandata

shimmer fallback

Uprava Zagrebačkog holdinga odlučila je osigurati radna mjesta voditeljima Holdingovih podružnica i to aneksom ugovora o radu, sastavljenim na Badnjak 2014. godine.

23.1.2015.
16:28
Play ponuda

Večernji list u posjedu je ugovora kojim se u dva članka osigurala poslovna budućnost voditelja izabranih natječajem u prosincu 2013. godine, kada su oni svjesno pristali kandidirati se, a onda i potpisati ugovore na određeno vrijeme od četiri godine, nakon kojih bi morali napustiti Holding.

Što su sve dobili aneksom ugovora?

Aneksom ugovora, kako piše Večernjak osigurano je da voditeljima u slučaju smjene ili isteka mandata ne prestaje rad u Holdingu. Tada će im se umjesto menadžerskih ugovora na određeno koje su potpisali 2013. godine i po kojima nisu imali prava po kolektivnom ugovoru, ponuditi ugovori na neodređeno za radna mjesta koja su obavljali prije imenovanja šefovima. Propisano je također da, budu li sadašnji šefovi smijenjeni s pozicije, a odbiju ponuđena radna mjesta, imaju pravo na otpremninu od šest mjesečnih bruto plaća.

Holding: Radnici su bili dovedeni u izuzetno nepovoljan položaj

"Kako su većina imenovanih voditelja podružnica dugogodišnji radnici ovog poslodavca, radnici su sklapanjem takvih ugovora o radu na određeno vrijeme bili dovedeni u izuzetno nepovoljan položaj u odnosu na svoje prethodno sklopljene ugovore o radu. Iz razloga izbjegavanja mogućih radnih sporova zbog nejasnoća i različitih tumačenja ugovora uprava je donijela odluku da prestankom funkcije voditelja podružnice radniku ne prestaje i radni odnos kod poslodavca, kako bi bila jasna distinkcija između trajanja funkcije voditelja podružnice i trajanja radnog odnosa", objašnjenje je Holdinga.

Play ponuda
Play ponuda